Zárult a Szent Erzsébet év

 

 

 

2007. november 19-én Erzsébet napján, ünnepséggel zárta a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola névadójának ünnepét. A színházteremi előadás a Szent Erzsébet jubileum alkalmából megrendezett szentesi programok záróeseménye is volt egyben, hiszen pénteken a Kecskés együttes középkori, reneszánsz és barokk zenével kedveskedett a közönségnek.

 

 

Kecskés együttes

Majd vasárnap és hétfőn szentmisén vehettek részt az arra indíttatást érzők. Végül a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda Diákszínpadjának ünnepi előadását tekinthették meg az intézmény tanárai és diákjai. Ezen az alkalmon is látszott, hogy a tanárok és a diákok egyaránt komolyan veszik - ezt az eseményre küldött levelében Gyulai Endre püspök is megemlítette - névadójuk születésének 800. évfordulóját megünneplését.

 

 

 

Az alkalomra már hagyományosan néptánc bemutatóval, például mezőségi táncokkal és egy újdonsággal készültek a gyermekek, hiszen a nagyközönség előtt először mutatták be darabjukat, mely történelmi eseményeken alapuló kitalált történetet mesélt el II. András királyunk lányáról. A közönség tapsát méltán kiérdemlő produkciók után pedig átadták a Szent Erzsébet Rózsája Alapítvány díjait Csiszár György szülőnek, az alapítvány kuratóriumi tagjának és Gorcsa Beáta gazdasági vezetőnek. Példamutató magatartásáért és tanulmányi eredményeiért elismerésben részesült Gombos Melitta, Debreceni Kiss Helga, Horváth Kornél, Berényi Balázs, Orosz Réka, valamint Jaksa Dalma, akinek rajza egyébként a Szeged-Csanádi Egyházmegye rajzpályázatán egyházmegyei 2. lett. Így alkotása egy kártyanaptáron is szerepel majd.

Szentes, 2007. 11. 23.

.