Szociális munkások napja

 

 

 

A "Szociális Munka Napja" az International Federation of Social Workers (Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége) nevéhez kötődik. A szervezet jelenleg 77 országban rendelkezik tagszervezetekkel, köztük van a Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete is. Az IFSW 1997-ben jelölte meg november 12-ét a szociális munka napjaként, amely minden évben jó alkalommal szolgál arra, hogy a szakterület fölhívja a közvélemény figyelmét azokra, akik az elesettekért dolgoznak.

 

 

 

Szentesen a Központi Gyermekélelmezési Konyha ebédlőjében tartották meg a szociális munkában dolgozók ünnepét, ahol kiosztották az önkormányzat által alapított elismerést a "Köszönet Oklevelet", melyet azok kaphatnak meg, akik munkájukon felül kiemelkedően szolgálják a szociális munkát.

 

 

                                       Hargitai Judit

Hargitai Judit 10 évig élt Hollandiában, majd hazaköltözött Szentesre. Külföldi kapcsolatai révén nagy értékű adományokat kapott a város és térsége. Közel 40 moped, 20 kerekesszék és három kerekű kerékpár. A rászorulók a segédeszközök révén eljuthatnak bevásárolni, orvoshoz, barátokhoz.

 

 

Ollai Istvánné                                                                Dr. Pappné Deák Éva

 

Ollai Istvánné évek óta tevékenykedik szociális területen. Adománygyűjtésével, karitatív akcióival, gálaműsoraival nagyon sok rossz körülmények között élő családnak nyújtott segítséget. Odaadása, kitartása példamutató. Közel egy évtizede szervezi a Szegény Gyermekekért Gálaműsorát a színházban, több száz csomagot állít össze és juttat el a rászorulóknak. Minden hónapban, fáradtságot nem kímélve szervez ruhaosztást és más adományok gyűjtését, szétosztását.

 

Dr. Pappné Deák Éva évtizedek óta támogatja a szociális intézményeket, valamint a civil szerveződéseket, mind pénzbeli, mind természetbeli adományaival. Ha szükségét látja, a hátrányos helyzetű emberek problémáinak megoldására is lépéseket tesz. Lehetőséget teremt, hogy az ellátottak megkapják a gyógyászati eszközök igénybevételével, bérlésével kapcsolatos információkat. Ortopédiai és érsebészeti rendelésekre térítésmentesen biztosítja az ellátottak részére az orvosi ellátást.

 

 

Nacsa Bálint                                                           Léhi Gábor

 

Nacsa Bálint évek óta anyagi ellenszolgáltatás nélkül időt és energiát nem sajnálva segíti a szociális szervezeteket önkéntes munkájával. Segítségével jött létre az a számítógépes információs rendszer, mely a szociális szférában dolgozó szakemberek közötti kapcsolattartást segíti. 2007 évben nagyszabású fotókiállítást szervezett a Nosza 2005 Kht., a Mozgáskorlátozottak helyi csoportja a Gondozási Központ tevékenységéről és ellátottaik portréjaiból.

 

Léhi Gábor 20 éve alapította a Szabadidős Sportklubot, mely klub azóta is eredményesen működik. A klub kiterjed szabadidős és sportrendezvények szervezésére, szegény családok táboroztatására, kulturális rendezvények szervezésére. Az Ő kezdeményezésére jött létre a Szentes Városért Civil Fórum a városi civil szervezetek részvételével, melynek tagjai évek óta közösen szervezik a "Szeretetakció a szegények karácsonyáért" gyűjtést.

Szentes, 2007. 11. 16.

.