Nyílt nap a Pollákban

 

 

 

A pálya- és iskolaválasztás nehéz útvesztőjében mostanság sokan bolyonganak. Ezt a bolyongást akarták lerövidíteni a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolában, amikor 2007. november 21-én megrendezték az iskola nyílt napját. Ekkor a pályaválasztás előtt álló diákok és szüleik bepillantást nyerhettek az iskola képzéseinek sokaságába, és megismerkedhettek a termekkel, amelyekben ki-ki 4-8 évet fog eltölteni a következő tanévtől.

1963 óta képeznek - kezdetben villamos-ipari, majd az utóbbi időben - informatikai, elektronikai szakembereket. Jelenleg a 9 - 12. évfolyamokon szakmacsoportos alapozó képzést folytatnak az elektrotechnika-elektronika és az informatika szakmacsoportokban. A 2008/2009-es tanévben SZAKISKOLAI osztályt is indítanak!

 

A 10. évfolyamot végzett tanulóknak szakiskolai képzésben való részvétel az alábbi szakmákban:

- elektronikai műszerész

- távközlési és informatikai hálózatszerelő

- számítógép-szerelő, karbantartó

 

 

A nyílt napon megtekinthetők voltak a multimédiás számítástechnikai tantermek, az elektronikai laboratóriumok, az idegen nyelvi laboratórium és a számítógép kiállítás.

 

Az általános műveltség megszerzése mellett (9 - 10. szakiskolai és 9 - 12. évfolyam szakközépiskolai) kiemelten kezelik:

• az önképzés készségének kifejlesztését,

• az általános és szakma-specifikus informatikai képzést,

• a továbbtanulásra való felkészítést,

• az idegen nyelvi képzést.

 

 

 

A 9-12. évfolyamon a diákok érdeklődési körének megfelelően humán ill. reál tantárgyakból vehetnek részt fakultatív tehetséggondozó és felzárkóztató foglalkozásokon. A 9. évfolyamos osztályok már a fentiek szerint kerülnek kialakításra, így azonos informatikai vagy elektronikai képzés mellett a humán és a reál irányultságnak megfelelő speciális ismereteket sajátíthatnak el. A 12. évfolyamot érettségi vizsga zárja.

Szentes, 2007. 12. 10.

.