Nehéz győzelem

Szentesi VSC 91-esek – Pécsi indiánok 10 – 5.

 

 

A Pécsi Indiánok csapatát fogadta a Szentes az őszi szezon utolsó fordulójában. A tabella utolsó helyezettje ellen mindenképpen győzni kellett a Kurca partiaknak, hogy az őszt jó helyen zárja a pontvadászatban.

A két csapat utolsó két összecsapásán a Szentes fölényesen tudott győzni, de az új szezonban az eddigi eredmények alapján, kiegyenlített küzdelemre volt kilátás. A mérkőzés elején az eddigiektől eltérően nem a szokásos álmos hangulatban kezdett a hazai gárda, erős támadásokat vezettek, jól védekeztek, de sajnos kissé idegesen játszottak, így nem sikerült pontokat szerezni. Nem így a pécsieknek, akik megszerezték első céljukat, de az ezért járó jutalomrúgás kimaradt, így 5-0-ás vezetéshez jutottak. Az első játékrész végéhez közeledve egy jól kidolgozott hazai támadásból Tímár Ferenc szerzett 5 pontot, majd itt is kimaradt a rúgás, ezzel az állás 5-5-re változott, mely a félidei eredmény is lett egyben.

Ezután egy ismét pontszegény második játékrész következett, ahol már jobban dominált a hazai csapat, de a rossz talajú pálya, és a csúszós labda miatt, a sok technikai hiba szaggatottá tette a küzdelmet és kihasználatlanná váltak a támadások. A második félidő egyetlen, és egyben győztes célját a még újoncnak számító Gránicz Zsolt szerezte, ezzel a 3 pontot érő győzelmet, és a tabella 3-ik helyét szerezte meg a 91-esek rögbi csapata az őszi szezon záró fordulójában.

Szentes, 2007. 11. 12.

.