Ki a „leglóbarátabb”?

 

 

 

Tavasszal már gazdára talált a cím a Jó Úton-Lóháton Alapítvány Háziversenyén. Az elmúlt hét végén ismét lehetett pályázni többek között e megtiszteltetésre.

A Csongrád Megyei Önkormányzat által támogatott pályázat lehetővé tette, hogy több gyermekotthonos gyermek is megismerje a lovaglás, az állattal törődés, a feltétel nélküli elfogadás örömeit – hiszen az állatnak nincsenek előítéletei, úgy fordul felénk, ahogyan mi felé. Különösen igaz ez Kajásra, a gyerekek kedvenc hátasára.

 

 

2007. november 24-én a programot egy játékos találkozó zárta, amelyen egyszerre voltak kinn a lovardában a gyerekek, hogy megmutathassák egymásnak és a vendégeknek, ki milyen ügyes. Néhányan a lovastornában, mások a nyeregben lovaglásban, és voltak, akik a lóápolásban, szerszámozásban bizonyultak utolérhetetlennek. Mindenki a legjobbnak bizonyult valamiben. Volt, akit a legbátrabbnak, mást a legkitartóbbnak vagy éppen a leghozzáértőbbnek értékeltek a bírók. A „legeken” kívül pedig egy jókedvű, természetközeli programon vehettek részt egy napsütéses őszi napon a gyerekek a kistőkei lovardában, melyet a Füsti Cukrászda csokitortája is megédesített.

Szentes, 2007. 11. 26.

.