30 éves a Bárdos Lajos Vegyeskar

 

 

A kórus 1977-ben alakult, amelyben fontos szerepet vállaltak a zeneiskola tanárai. Kezdetben a város kulturális és társadalmi rendezvényein szerepeltek, de a fejlődés magával hozta, hogy egyre több meghívást kapnak más városokba, találkozókra, hangversenyekre. (Bárdos Társaság, Békés-Tarhosi Zenei Napok). Bárdos Lajos halálakor, 1986-ban vették fel a zeneszerző nevét.

Cserekapcsolat révén többször jártak Németországban (Mesum), Szlovéniában (Celje), Szlovákiában (Nagymegyer, Révkomárom), Romániában (Marosújvár, Temesvár), Szerbia-Montanegróban.

 

 

 

A kórus fennállásának 30. évfordulójára ünnepi hangversennyel készültek, melyre meghívták a "szomszéd vár" kórusát a Csongrádi Zenebarátok kórusát.

A 2007. november 17-i hangversenyen közreműködött Andor Csilla (ének), Korcsmáros Réka (ének), Lakatos Béla (zongora) és Mészáros Gábor (szintetizátor).

 

 

A hangversenyből részlet ITT hallgatható meg!

 

 

 

A hangverseny végén a közreműködők ajándékozása után Nagy János karnagynak köszönték meg a három  évtizedes áldozatos munkáját a kórustagok. Az ajándékok között egy díszes köszöntőt vehetett át, mely versbe foglalta a kezdetektől napjainkig a kórus életét. Természetesen a köszöntő felolvasása után szem nem maradhatott szárazon, mindenki elérzékenyült és vastapssal köszöntötték Nagy Jánost.

 

Szentes, 2007. 11. 23.

.