30 éves a Köztársaság utcai óvoda

 

 

A száz férőhelyes, négy csoportos emeletes Köztársaság utcai óvoda (volt Hámán Kató lakótelepi óvoda), napfényes, tágas csoportszobákkal 1977. november 5-én nyílt meg.  Minden csoportszobához öltöző, fürdőszoba tartozik, szinte egy-egy önálló kis lakosztály, mely az egyes gyermekcsoportoknak nyugodt, biztonságos, esztétikus életteret biztosít - olvashatjuk az óvoda honlapján.

 

 

 

Az óvoda udvara hatalmas zöld ligetes, a négy csoportnak elegendő játszótérrel, homokozókkal, mászókákkal. Az önálló játszórészek természetesen nem jelentik a gyerekek teljes elkülönítését, lehetőség van a különböző csoportokba járó gyermekeknek a közös játékra.

 

 

 

Sokat tesznek azért, hogy egyre változatosabb, biztonságos játékeszközökkel gazdagítsák az udvari életet, ezért folyamatosan bővítik új, a kor követelményeinek megfelelő mászókákkal, mozgásfejlesztő játékokkal. Ezt az óvodásokért alapított alapítvány is elősegíti, mely minden évben megrendezi jótékonysági bálját az óvodáért, óvodásokért. 

 

 

 

Az óvónők többsége már az óvoda megnyitása óta itt dolgozik, így általuk alakultak ki az óvoda hagyományai.

 

 

 

Jól összeszokott, egymás munkáját segítő nevelőközösség, akik a szülőkkel együttműködve nevelik-fejlesztik az óvodába járó gyerekeket a volt kollégákkal 2007. november 7-én délután találkoztak, amikor is felelevenítették az építés és a nyitás pillanatait, de a dolgos hétköznapok is szóba kerültek. 

 

 

Szentes, 2007. 11. 08.

.