Lecsófőző Fesztivál  2. nap

 

 

 

Képes beszámolónkban elérkeztünk az 5. Lecsófőző Fesztivál második napjához. Most sem szűkölködtünk a képek összeállításában (két nap alatt 1292 kép készült), így az alább látható képgalériákba összesen 270 képet sikerült belezsúfolnunk.

 

 

 

Nem akarom szaporítani a szót, így hát csapjunk is bele a lecsóba! A Hunor Co-op Zrt. legkiemelkedőbb rendezvénye az év során a családi nap, mely szép lassan kinőtte magát és átalakult Szentesi Lecsófőző fesztivállá. Azért az Rt. vezetése nem felejtette el, hogy honnan is indult ez a rendezvény, így a fő napon  délelőtt, a családoké és a gyerekeké volt a főszerep az Apponyi téren.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

Lehetett bikagolni, és mindenki kipróbálhatta (153 cm felett), hogy Anettka mit érezhet ha kijut a világűrbe. A színpadon sok kulturális bemutatót láthattunk, de a lényeg a lecsó volt.

A szervezők kiosztották mind a 177 helyre a 10 főnek elegendő lecsó alapanyagokat, és megkezdődött az előkészület.

 

 

 

Vágtak, pucoltak, aprítottak, és volt aki meg is könnyezte a műveletet. Persze hagyma pucolás közben. Mire elérkezett a délután három óra, mindenki várta a főzőverseny startját.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

Milyen érdekes, hogy a pucolást és darabolást javarészt a hölgyek végezték, a férfiak viszont tüdővel készültek a tűzgyújtásra. Próbáltunk segíteni (beleszólni a tudományba), de a fenti képen jól látható, hogy nem lehetett vitatkozni, mert félbe vágták volna gyorsan az ötletünket.

 

 

 

Mikor kész volt minden előkészület, az egyik csapat mellre gyúrt, mert a szoros versenyben szükség lehet a mellbedobásra!

 

 

 

Mészáros Zoltán délután háromkor sütötte el a fakanálnyelet, és a nagy robbanás adott jelet a tűzgyújtásra.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

Voltak, akik szépen komótosan kezdtek neki a főzésnek, de akadtak, olyanok is akik a tüzüket látva 10 perc alatt akarták megfőzni a lecsót.

 

 

 

A környék lassan teljesen füstbe borult, és még szerencse, hogy volt egy kis nyugati szél, így nem ragadt meg a pernye a Rákóczi F. utcán.

 

 

 

Az Rt. gondolt a vendégekre így ők több bográcsnyi lecsót főztek, amit meg lehetett vásárolni, de ki-ki kóstolót is kérhetett a versenyző csapatoktól. Azt Aprilia Dream Team is ellátogatott a fesztiválra, és ők kamiannal érkeztek a helyszínre, meg persze motorral.

 

 

 

Szépen lassan főtt a lecsó, és amíg elkészült addig Delhusa Gjon énekelte a színpadon, hogy Nikásziperimenó!

 

 

 

Több országból is érkeztek vendégek a fesztiválra, így találkoztunk amerikaiakkal, csehekkel, lengyelekkel. Nem hiába gyúrtak mellre a lányok, mert a lecsójuk igen népszerű volt a férfiak között. Sajnos hiába keresték a zsűrit, nem sikerült megcsillogtatni bájukat, de erről majd később ...








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

A lecsó főtt, és elfogyott és kezdődtek a színpadon a délutáni programok, amikor is egy tini Nox lépett a színpadra. Kellemes hangulatot varázsoltak a fiatalok az est szárvendége a Dolly Roll előtt.

 

 

 

Mivel hamarabb léptek a színpadra Dolly-ék ezért maradt egy óra, amit hasznosan akartak eltölteni a szervezők így megválasztották a lecsófesztivál királynőjét.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

Tapssal, lehetett szavazni a versenyzőkre, és a képen látható ifjú hölgy nyerte a megmérettetést, de ki lett az első a lecsófőzésben?

 

 

 

Harmadik helyen a Pom-Pom együttes lecsója végzett, jelentette be Horváth György, aki elmondta továbbá, hogy a zsűri próbált igazságosan dönteni, de nyolcvan lecsónál feladták a kóstolást. Azért tudni kell, hogy minden szubjektív dologtól függetlenül kisorsolták az első három helyet így a szerencse választotta ki a legjobbat.

A második lecsó lett a Lecsó-kollak csapat lecsója, az első helyen (Lecsó Vikingek) Cserna-Szabó András rénszarvassonkás, erdei gombás, zöldfűszeres, fehérboros lecsója lett. Mivel a szerencse nekik ítélte az arany szalaggal átkötött óriási fakanalat, így az ő lecsójuk lett a 2006-os esztendő legjobb (és talán kijelenthetjük, hogy a legkülönlegesebb) lecsója.

 

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

Találkozunk jövőre a 6. Lecsófőző fesztiválon!

 

Szentes, 2006. 09. 06.

 

.