Sétálóutca a belvárosban

Korzózzunk a korzón!

 

 

 

Szentes városközpontjának rehabilitációja tovább folytatódik. A rendezési terv alapján a Nagy Ferenc utca sétáló utcává alakult, így a mozi utcája díszburkolatot kapott, mely régi igénye volt város lakosságának.

Ezek a munkálatok szorosan összefüggtek a Szent Miklós tér átépítésével, a Horváth Mihály utca és a Jövendő utca felújításával, parkolók kialakításával.

 

 

 

Az új városközpont magasabb szintű építészeti megjelenése, az új utcabútorok elhelyezése, a bővülő növénypark, mind kellemes környezetet biztosít, valamint találkozó és pihenő hellyé válik nemcsak a városlakók, hanem az idelátogatók számára is.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

Ezen a nyáron megszépült, átalakult a belváros meghatározó része a rendezési tervben meghatározott városközpont rehabilitáció keretében. A Nagy Ferenc utca és a Szent Miklós tér által határolt terület külső megjelenésében és funkcióját illetően egyaránt átalakult - mondta Szirbik Imre polgármester 2006. augusztus 17-én az új városközpont avatásakor.

 

 

 

Ezen a napon délután fél 6 órakor három fúvószenekar három irányból vette birtokba az új városközpontot. A mazsorettek felvezetése után a Horváth Mihály utca felől érkezett meg a mezőhegyesi fúvószenekar. A rétyi fúvósok a tér déli oldala felől csatlakoztak az ünnepséghez, míg a szentesiek keleti irányból a Városi Galéria előtt végigvonulva érkeztek a térre.

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

Több százan voltak kíváncsiak a kulturált, európai megjelenést és talán egy új életérzést nyújtó Szent Miklós térre. Ezen a napon több ponton zeneszóval várták a korzózni vágyókat, és a Megyeháza udvara további kikapcsolódásnak adott helyt.

 

 

 

Szentes, 2006. 08. 22.

 

 

 

.