2006. augusztus 19-én délután 2 órakor vette kezdetét az I. Szentesi Lovasnapok, mely a három helybeli lovasszakosztály közeledését célozta. Ezen a délutánon rendezték meg az IC Ranch Kupát, mely első ízben kiírt verseny volt.

 

 

 

A lovak és a lovaglás szerelmesei megtalálhatták a számukra mindazt ami kedves ebben a sportban, kikapcsolódásban.  Istenes Csilla a western lovaglással foglalkozó klub tulajdonosa rendezésében a sportközpont mögötti füves pályán bármerre nézett a szépszámú érdeklődő, mindenütt feltűnt a cowboy-kalap, a western-viselet. Nem mindennapi látvány volt csodálni az ügető telivért, a lipicai kecses lépteit az akadályversenyen, a világon rövidtávon verhetetlen fajta, a szentesi tenyésztésű quarter horse vágtáját, vagy éppen a száguldó esküvői fogatot.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

Ezen a napon a Szent Anna templomban jótékony célú hangversenyt adott Nagy János és vendége Tóth Judit a Szegedi Nemzeti Színház művésze. Az ünnepi orgonahangversenyen befolyt adományokat a templom orgonájának felújítására fordítják.

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

                                                                                                     Kinagyítható!

Augusztus 19-én este 8 órától éjjel egyig alkotmány napi éjszakai focitorna zajlott hét csapat részvételével a Pusztai László Sporttelepen. A kispályás focitorna győztese a Laver-2000 csapata lett, a gólkirály is innen került ki: 14 góljával Horváth Róbert érdemelte ki a címet. Női csapat is benevezett, a megyei bajnokságban szereplő Kinizsi, sőt a fiúk mellett labdába is tudtak rúgni. Igaz, két fiú is volt soraikban. Ugyan csak egyetlen pontot szereztek, de azt a későbbi második helyezett gárda elleni döntetlennel.

A Szabadidős Sportklub szervezésében lezajlott torna végeredménye: 1. Laver-2000, 2. Káosz, 3. Surprise, 4. Dream Team

 

 

 

Augusztus 20-án délután vette kezdetét a Szent István Napok programja. Míg délelőtt sokan a strandra látogattak ki a nagy melegben, délután már a sporttelep adott kellemes kikapcsolódásra lehetőséget.

 

A színpadi produkciók között volt a bácskatopolyai Tátika gyermek néptánccsoport produkciója mely másodszor vendégeskedett nálunk. A szomszédos sportpályán kutyaszépségek vonultak fel gazdáikkal, az Ebtenyésztők Szentesi Szervezetének jóvoltából hirdetett versenyen. Mindkét kategóriában közönségszavazással dőlt el a verseny, a kistermetű kutyák mezőnyében Haley lett az első, a nagytermetűek versenyében tekintélyt parancsoló német juhászok, masztiffok, bulldogok között egy elegáns kutya, az Adél nevű golden retvier vitte el a pálmát.

 

 

 

 

 

A "Kurcán innen" került sor a hagyományos ünnepi műsorra augusztus 20-án, melyet zenés-táncos produkciók kereteztek. Elsőként a Fourtissimo együttes lépett azaz "táncolt" a színpadra, és őket követte a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete Szent István-emlékműsorával.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

 

 

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

 

 

 

 

Ezen az estén adták át a Városért Emlékérmet, ezúttal a Pengető Citerazenekarnak. Az Ifjúsági Parkban összegyűlt több ezer embernek Szirbik Imre mondott beszédet.

 

A legfontosabb eredményeik: az ebben a felállásban zenélő, s a Pengető nevet 1995 óta viselő citerazenekar négyszeres Arany Páva-díjas, 1999-ben, 2001-ben, 2003-ban és legutóbb idén érdemelték ki a rangos szakmai elismerést, elnyerték a Csongrád Megyei Közgyűlés alkotói díját '99-ben, 2001-ben a Duna TV népzenei versenyén elsők lettek, a Vass Lajos Népzenei Versenyen idén már kétszer is kiváló arany fokozatot kaptak, s készülnek az országos megmérettetés döntőjére. Mint ahogy előttük áll szeptember 30-án a népzenei staféta továbbadása, melyet a Kórusok Országos Tanácsa (KÓTA) bízott rájuk egy éve. S még hosszasan lehetne sorolni a városunknak szerzett sikereiket, hazaiakat és külföldieket egyaránt.

A jelenlegi Pengető tagjainak névsora: Baranyi Imre, Szeri Szilvia, Vas Andrea, Földesi Márta, Őze Csaba, Petesné Trupulai Erzsébet, Laczkó Péter és Mélykutiné Németh Kornélia. Utóbbi a zenekar művészeti vezetője, s az elismerést, vagyis az oklevelet és a plakettet ő vette át az augusztus 20-i városi ünnepségen az együttes nevében.

 

 

 

 A polgármester a hármas ünnep egybefonódását összegezte. Az ünnep erre figyelmeztet: a történelem szavát meghalló István királytól, aki tudott és mert cselekedni, az alkotmányon át az életig, melyet a magyar ember kenyérnek nevez, s melyben a közös munka verejtéke tükröződik, mondta Szirbik Imre Kovách Péter református és Serfőző Levente katolikus lelkipász-torok jelenlétében, majd a megszentelt, megszegett új kenyérrel körbekínálta az embereket.

 

 

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

A Fővárosi Operettszínház művészei, élükön Szinetár Dórával, Janza Katával fergeteges hangulatot teremtettek, s a musicalslágerek után Hungária-dalokat énekelve igazi utcabál kerekedett dalaik nyomán. Zárásként a Rómeó és Júlia koreográfiáját tanították meg a nézőkkel. Ezért is megérte ott maradni, de a hagyományos tűzijáték pompájáért is.

 

 

 

 

 

 

 

A tűzijáték után a "Kurcán innen" a Club 54 együttes koncertje, míg a "Kurcán túl" a Romantic együttes koncertje zárta a 2006-os Szent István Napokat.

 

 

 

Szentes, 2006. 08. 28.

 

 

 

.