Juliska néni 100 éves

 

 

 

Ibolya Károlyné 2006. május 5-én ünnepelte 100. születésnapját a Céhház utcában.

A családi körben rendezett ünnepségen megtudtuk Juliska nénitől, hogy a legbüszkébb a korára, arra, hogy 100 évet tudhat maga mögött. A vidám hangulatú Juliska néni arra is felhívta mindenki figyelmét, hogy szép fotókat készítsenek róla, mert hátha megtetszik valakinek.

Diószegi Julianna 1906. május 5-én született. Nehéz gyermekkora volt. Édesapja megkövetelte, hogy hasonló képen, mint a béresek, szolgálók keményen dolgozzon, miközben Juliska néni arra vágyott, hogy tanuljon. Legfőbb vágya volt, hogy zongorázni megtanuljon, ami abban a korban nagy dolognak számított. Ennek ellenére viszont cimbalmozni tanult meg és a testvérével gyermekkorában négy kezes darabokat játszott. Ma is amikor kimegy sétálni az udvarra nótákat énekel önmaga szórakoztatására. Így gyakran hallható a Céhház utca derekán a „Perelj uram perlőimmel, harcolj én ellenségimmel” vagy a „Galagonya túróval, itt állunk a fúróval” dallama. A család elmondása szerint Juliska néni nagy slágere a „Magas jegenyefán sárgarigó fészkel” kezdetű nóta, melyet sokáig dúdolta a gyerekeknek.

72 éves korában ment másodszor is férjhez, férjének testvéréhez, aki akkor 80 esztendős volt és Juliska néni kezét a gyermekeitől kérte meg.

A száz év alatt szépen lassan gyarapodott a család, így az ünnep alkalmából 3 gyermek, 6 unoka, 6 dédunoka és 3 ükunoka köszöntheti a család legidősebb tagját.

 

 

Az ünnep alkalmából családtagjain kívül köszöntötte őt

Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő.

Szentes, 2006. 05. 10.

.