Új Életfa az újszülötteknek

 

 

 

2006. április 5-én délután ötvenöt kisbabát köszöntöttek a Polgármesteri Hivatal udvarán az Új Életfa ünnepélyes átadásán. Az emléklapok és a fácskák átadása hagyomány a városban, tizedik éve kapják az újszülöttek annak örömére, hogy nemcsak a családot, hanem a város lakosságát is gyarapítják.

 

 

 

1996 óta körülbelül kétezer facsemetét és emléklapot adott át Szirbik Imre. A polgármester az újszülötteknek köszöntőlevelet küld, és már ekkor meghívja őket szüleikkel együtt, hogy vegyék át "életfájukat". A picik a kis facsemetével együtt növekednek, gondozgatják, felmásznak rá, és később sok-sok emlék fűzi őket a növényhez.

 

 

 

Vérszilva, berkenye, hárs, díszalma, törökmogyoró és nyírfa közül választhattak a szülők. Balogh Györgyi, a Városellátó Intézmény műszaki vezetője elmondta, hogy idén legtöbben hársot, vérszilvát és nyírfát vittek haza.

 

 

 

A két utóbbi fa a "legkapósabb" minden alkalommal. Azoknak a piciknek is jár a fa, akik szentesi lakosok, de más városban születtek.

 

 

 

Aki nem tudott eljönni, a kis fát és az emléklapot átveheti a városellátó intézménynél a városháza udvarán április 12-ig munkaidőben.

 

 

 

Az 55 fácska egy része a kertek dísze lesz, de Molnár Miklós és Darabos Judit azzal a kéréssel fordult, Baloghné Berezvai Csilla főkertészhez, hogy ők Emma lányuk fáját közterületre akarják elültetni. Ez a közterület, pedig a ligeti strandfürdő területe lett.

 

 

 

A család 2006. április 6-án közösen ültette el a termál medencék szomszédságába a Kurca partra fájukat, melyhez mindig kijönnek, ápolják, gondozzák, és évek múltán talán hűsölnek is alatta majd.

 

Szentes, 2006. 04. 10.

 

.