Megszívták!

Drogbanda bukott le Szentesen

 

 

Egy véletlenszerű igazoltatás során sikerült a Szentesi Rendőrkapitányság nyomozóinak leleplezniük egy kábítószer terjesztésével és fogyasztásával összefüggésbe hozható társaságot.

A szentesi rendőröknek egy esti járőrözés során tűnt fel pár, zavartan viselkedő fiatal, akik egy résnyire nyitott garázsajtó előtt gyülekeztek. Igazoltatásukat követően, bepillantva a helyiségbe furcsa eszközökre lettek figyelmesek kollégáink, amelyekről a későbbiek folyamán kiderült, hogy kábítószer fogyasztásával, termesztésével kapcsolatos eszközök. Ezt követően megindult eljárás folyamán a kihallgatások és adatgyűjtések eredményeként egy eddig 17 fős láncolatot sikerült felderíteni, melynek élén, helyi szinten egy Békés megyei személy áll. A 24 esztendős férfi – az eddigi adatok alapján – huzamosabb idő óta folytatott kábítószer beszerzésével és terjesztésével, valamint ezek fogyasztásával is megalapozottan gyanúsítható. Vele egy másik, szintén Békés megyei férfi állt kapcsolatban, aki két szentesi férfinek adta tovább a drogokat. A négy, terjesztéssel gyanúsítható személy közül egy már előzetes letartóztatásban várja az eljárás folytatását, míg három társánál – őrizetbe vételük mellett – a Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kezdeményezte az előzetes letartóztatásba vételüket. A többi személy ellen is visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetése megalapozott gyanúja alapján folyik az eljárás, ők fogyasztással gyanúsíthatóak. A rendőrség adatai alapján valószínűsíthető, hogy további tagjai is lehetnek a hálózatnak, a nyomozás így ezen szálak felgöngyölítésére is kiterjed.

Rövid időn belül, három ügyben 43 személy ellen kezdeményezett eljárást a Szentesi Rendőrkapitányság kábítószerrel való visszaélés elkövetése megalapozott gyanúja alapján.

Szentes, 2006. 04. 06.

.