Közös tavaszi nagytakarítás

 

 

2006. március 31-én 12 órától április 2-án 12 óráig közös tavaszi nagytakarítás volt Szentesen.

Senki ne gondoljon kivételes, nagy fáradsággal járó dologra. A szervezők annyit akartak elérni, hogy mindenki a saját háza előtt, a közútig szedje össze a szemetet, a fákat, bokrokat nyesse meg, a hiányzó növényzetet pótolja. A lakótelepeken közösen tegyék rendbe a házak közét, a játszótereket, a közösségi helyeket.

 

 

 

A nagytakarításra a gyerekeket, kamaszokat és fiatalokat, a fiatalos idősebbeket, a szülőket és nagyszülőket hívták várták. Az iskolák nagy mértékben kivették az akcióból a részüket, mert több iskola vállalta, hogy az intézményük környékén összeszedik a szemetet.

 

 

 

 

 

A Koszta József Általános Iskola osztályai szinte egész nap gyűjtötték a szemetet, és a gyerekek megállapították, hogy a cigaretta csikkekkel való küzdelem hiábavaló. Volt olyan felnőtt (felnőtt???), aki oda hajította a csikket, ahol a gyerekek már egyszer összeszedték. Amikor a fiúk szóltak neki, még neki állt feljebb!

 

 

 

De a fiatalok nem adták fel! Szedték, gyűjtötték a sok-sok szemetet. Szinte verseny alakult ki, hogy ki találja a legfurcsább szemetet.

 

 

A több zsáknyi lomot a Városellátó Intézmény munkatársai előzetes bejelentés alapján elszállították, de az elmúlt napokban ők sem tétlenkedtek. Több szemétgyűjtőt helyeztek a város több pontját. Így került a Brusznyai sétányra egy kuka, és három a TESCO-hoz vezető gyalog és kerékpár útra.

 

 

Az elmúlt évben is ezeken a napokon a szentesi vadásztársaságok is kiveszik a részüket a nagytakarításban. Ők a vadásztársaság területén található közutak mentén gyűjtötték a szemetet.

 

 

 

Az Újbarázda Vadásztársaság, a ligetben található Vadászház környékét és a Kurca partján gyűjtötték a lomot. Hogy mit is találtak? Jobb ha nem írom le, mert nem kívánunk ötletet adni a szemetelőknek, de láttak érdekes dolgot is. Sokan nem tudják, hogy él vidra a Kurcában. A vadászok megmutattak egy olyan süllőt, amelyet félig szerintük vidra evett meg.

 

 

 

A Hubertus Vadásztársaság Nagytőke felé vezető úton gyűjtötte a szemetet.

 

 

 

Több pár cipő, és egy fél Simson is került a platóra, de a söröz dobozok vitték a pálmát.

 

 

 

 

 

A Pankotai Vadászok a kunszentmártoni úton gyűjtögettek, és nem mondhatjuk, hogy eredménytelenül.

 

 

 

Szentes, 2006. 04. 06.

 

.