Óvoda - iskola átmenet másképpen !?

 

 

 

2006. március 6-án az Óvónő - tanítónő munkaközösség soron következő közös szakmai tanácskozását rendezték meg a Petőfi Sándor Általános Iskolában. A kibővített tanácskozásra meghívták az iskolák igazgatóit, az óvodák vezetőit, a nagycsoportos óvónőket, az első osztályokban jelenleg és majd jövőre tanító pedagógusokat.

A tanácskozás fő témája az "Óvoda - iskola átmenet másképpen !?" volt, mely keretében az alábbi előadásokat hallgathatták meg a résztvevők:

A Térségi Óvoda – és Iskola Központok /TIOK/ közoktatás-fejlesztési feladatai. Előadó: Ternainé Fodor Mariann a Kossuth utcai óvodai Körzet vezető óvónője, óvodai szakértő.

Az óvoda – iskola átmenet újszerű értelmezésének elmélete – gyakorlata. Előadó: Kádár Mihályné Farkas Antal utcai óvoda tagóvoda vezetője.

Kooperatív tanulási módszerek az óvoda – iskola átmenet folyamatában. Előadók: Almási Jánosné Koszta József Általános Iskola Igazgatója, Tarr Piroska tanítónő Koszta József Általános Iskola, Nánási Attila tanító Koszta József Általános Iskola

Szentes, 2006. 03. 08.

.