"Bomba" hír! Megvannak!?!?

Hárman párban, avagy hogyan szotyizzunk
bombariadós telefonálás közben?

 

 

 

Az előző híradásunk arról szólt, hogy már 100.000,- forint jutalom jár azért, ha valaki segíti nyomra vezetni a rendőrséget a szentesi bombariadók ügyében.

Ugyan a mai napon adott hírt a rendőrség arról, hogy három gyanúsítottat elfogtak a robbantásos telefonhívások ügyében, de az elkövetők már 20-án a buszpályaudvar felrobbantásával való fenyegetés során látókörbe kerültek.

A Bocskai utcai telefonfülkéből jött a hívás a rendőrség központi számára, hogy 75 percük van a buszpályaudvaron elhelyezett bomba megtalálására, mert utána robban.

A rendőrök kiürítették a pályaudvart és a telefonfülke környékét is átvizsgálták. Ismeretlen segítő is hívta a rendőrséget, hogy három fiatal sokáig időz az ominózus fülkénél. A rendőrségi intézkedés során és a segítségül kapott személyleírás alapján három „vihorászó" fiatalt igazoltattak az üres pályaudvar közelében, és a rendőrök a fiúk zsebében rengeteg szotyolát találtak, s ugyancsak nagy mennyiségű napraforgómag héjára bukkantak a Bocskai utcai fülkében. A szotyolát DNS-vizsgálatra küldi a rendőrség, és a hangazonosítás is hátra van. Ha beigazolódik, hogy a fiatalok követték el a bombariadókat, ellenük közveszéllyel fenyegetés bűntettének gyanúja miatt indul eljárás, mely cselekmény büntetési tétele az ő esetükben is legkevesebb két év börtön, mely súlyosbodhat. A törvénykönyv ugyanis úgy fogalmaz, ha az elkövető a köznyugalmat súlyosan megzavarja, büntetése akár három évig is terjedhet.

Szentes, 2006. 03. 22.

.