Kiosztották a Boros-díjat

 

 

 

A Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola hagyományos rendezvénysorozata, a Boros-napok. Ennek záró eseménye, amikor is a színházban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékét idéző ünnepi műsor után átadásra kerül a Boros Sámuel-díj.

 

 

 

Kiváló tanulmányi eredménnyel, példamutató magatartással, az iskola és a város jó hírnevéért végzett tevékenységgel lehet kiérdemelni, de komoly elismerés már a jelöltség is.

 

 

 

Nehéz döntést követően a tantestület ezúttal a 13 jelölt közül négy kiválóan teljesítő diákot jutalmazott emlékplakettel és tanulmányaik folytatásához 30 ezer forinttal. Bártfai Rita 12.C osztályos tanuló nyelvi-, helyesírási-, szépkiejtési versenyeken, rajzpályázatokon szerepelt eredményesen, informatika szakra készül.

 

 

 

Kiss Linda (12. A) a szép kiejtéshez, énekléshez, francia nyelvhez kapcsolódó versenyeken volt sikeres, legutóbb rangos francia dalversenyt nyert, a nyelvvel romanisztika szakon szeretne tovább foglalkozni. Sajnos az ünnepségen nem tudott részt venni, mert egy televíziós meghívásnak tett eleget.

 Osztálytársak a 12. A-ban és egymást segítve tanultak Valkai Bence Márk és Luczó Gábor. Közgazdásznak készülnek, a tanári karban pedig elterjedt, hogy mindenki szívesen lenne a kiváló tanuló fiúk osztályfőnöke.

 

Luczó Gábor, Bártfai Rita, Valkai Bence Márk

 

 

 

A színházi ünnepség végén az iskola elvonult Boros Sámuel házához, ahol a jelöltek fejhajtással tisztelegtek az iskola névadója előtt.

 

 

 

A nap végén, pedig az iskola emléktáblájára helyezték el a Boros-díjas diákok az emlékezés koszorúját.

 

 

 

Szentes, 2006. 03. 20.

 

.