NAGY szentesi sportKÖNYV

...címmel, a szentesi vagy Szentesről elszármazott sportolók, edzők, sportbarátok, híres sportmecénások sportemlékeit kívánja csokorba gyűjteni a könyv szerkesztője: Bodrits István, akinek a munkáját egy kibővített szerkesztőbizottság segíti Makra Zoltán vezetésével.

 

 

Céljuk, hogy az emlékezések révén erősödjön a helyi sportkultúra, a sportszerűség nemes eszméje s gyakorlata az utánunk következő nemzedékek életében.

A Dr. Papp László Sportcsarnok fölavatásának (1996) és a Nemzet Sportvárosa kitüntető cím elnyerésének (1997) közelgő 10 éves évfordulóján emlékkötettel és sporttörténeti kiállítással, valamint egy lehetséges sportmúzeum alapjainak megteremtésével is szeretnénk növelni a Szentesi Halhatatlanok táborát. A sportkönyv kiadója a közhasznú Szentesi Városszépítő Egyesület. A könyv megjelenését 2006 karácsonyára tervezik. A sportemlékkönyv megjelentetése önköltséges, de számítanak a sportegyesületek támogatására is.

 

 

 Kinagyítható!

A könyv szerkesztői, nem csak fotó dokumentációt várnak, hanem tárgyi emlékeket is, mely a Szentesi Sportmúzeum alapját képviseli.

 

 

 Kinagyítható!

Az eddig begyűjtött anyagokból szemezgettünk, mely beazonosításában mindenki segíthet, pl. a fenti vízilabda csapat névsora sokat segítene a könyv készítésébe, de a felette lévő focicsapat összeállítása is értéket képvisel. A két súlyemelő között egy ismerős arcot lelhetünk, mert a bal szélső képen dr. Csíky László karikatúra szobrász edzését rögzítette a fotó.

 

 

 Kinagyítható!

A Vízmű serdülő vízilabda csapata is ismerős, de még ismertebb az úszók edzője. Szabó Róbert irányításával folytak az edzések, és a kép az 50 méteres medence mellett készült a strandon.

 

Amennyiben úgy érzi, hogy sportemlékei alkalmasak arra, hogy belekerüljön a NAGY szentesi sportKÖNYV-be, úgy a felhívást ITT olvashatja el (pdf formátumban). A kérdőívet INNEN töltheti le, és a sportemlékek megörökítésére szolgáló külön dokumentumot pedig ITT találja!

 

„A sport arra tanít, hogy becsületesen győzzünk, vagy emelt fővel veszítsünk. A sport tehát mindenre megtanít.” (Ernest Hemingway )

Szentes, 2006. 02. 27.

.