Költözik a múzeum

 

 

 

A Koszta József Múzeum 2006. március 15-én ünnepélyes keretek között foglalja el helyét a felújított volt Vármegyeháza épületében. A szakemberek már hetek óta rendezkednek pakolnak a régi ligeti épületben és közben az új múzeumi termekben.

2006. március 15-én, szerdán 11.30 órakor adják át a nagyközönségnek az új múzeumépületet részlegesen. Ekkor nyílik meg a SZENTES VÁROS ÉVSZÁZADAI című állandó helytörténeti kiállítás, melyet Labádi Lajos levéltárigazgató rendezett és ideiglenes hellyel a Koszta József kiállítás.

 

 

 

A felújított szentesi volt Vármegyeháza területének 85 százalékát a megyei önkormányzat birtokolja. A megye fenntartásában működő levéltár eddigi területének közel dupláját, míg a múzeum a négyszeresét használhatja. A levéltár teljes beköltözése március végére várható, míg a Koszta József Múzeum várhatóan az év során fokozatosan veszi birtokba az épületet.

Előzetes tervek szerint április elejétől lesz látható a pozsonyi Szlovák Nemzeti Múzeumtól kölcsönzött művekből rendezett Mednyánszky-kiállítás. A múzeum felavatását szeptemberben tervezik, addigra a többi állandó kiállítás és egy multimédiás előadóterem is elkészül a Megyeházán.

Szentes, 2006. 02. 27.

.