Lezárult a kirakatverseny,
életmentő emléklapot adtak át a testületin

 

 

 

Szentes Város Önkormányzata ebben az esztendőben is felkérte valamennyi kereskedelmi, vendéglátó, szolgáltató létesítmény tulajdonosát, üzemeltetőjét, hogy saját üzletük, kirakatuk feldíszítésével segítsék városunk karácsonyi ünnepi hangulatának megteremtését.

Ismételten a város lakosságának szavazatai alapján döntötték el, hogy melyik üzlet, kirakat díszítése sikerült a legjobban.

 

 

 

Összesen 42 üzlet vett részt az akcióban, és 7744 szavazat érkezett be a szervezőkhöz.

 

 

 

Emléklapot kapott az 5. helyezett Éden Édességbolt és a 4. helyezett Gyógynövény és Reform Élelmiszer üzlet.

 

 

 

Harmadik lett és ezáltal értékes ajándékkal térhetett haza a Raffai Csavarkerbolt képviselője. Második lett a Rákóczi F. utcai Ági virágüzlet és 1111 szavazattal első a Jutka Virágüzlet a Kossuth utcán.

A szavazók közül sorsolással a tömörkényi Magyar Zsuzsanna, a szentesi Őze István és Csák Bálint nyert értékes vásárlási utalványt, amit hétfőről vehetnek át a PMH. 112. számú irodájában.

 

 

 

A pénteken megtartott testületi-ülés keretén belül Életmentő Emléklapot kapott a szentesi önkormányzattól Kovács Zoltán, szentesi lakos, aki ez év augusztusában életveszélyes balesetet szenvedett személy felépülését segítette elő. Gyors beavatkozása, és megfelelő viselkedése kapcsán a rendkívül súlyos alkar-sérülést szenvedett Villás József életét mentette meg.

 

 

A szentesi belvárosban történt még a nyáron, hogy majdnem elvérzett egy családapa egy rossz mozdulat következtében. A balesetet szenvedett Villás József írta meg a vele történt esetet a polgármesteri hivatalba, azzal a kéréssel, hogy részesítsék a legmagasabb elismerésben azt a fiatalembert, aki megmentette az életét. A beadványában azt tudatja a férfi: a szombati ebéd után elhatározták otthon, hogy meglátogatják a vidéken élő dédnagymamát.

Az emeletes társasházban lakó házaspár a három gyerekkel már lent volt az autónál, amikor a férjnek eszébe jutott, hogy a gyerekülést a tárolóban felejtette. Visszament az automatikusan csukódó bejárati ajtóhoz, amely már majdnem bezárult, ám a férfi az üveget tolva próbálta azt kinyitni. A hagyományos ablaküveg azonban betört, és az édesapa teljes lendülettel beleesett. A bal karján súlyos sérülést szenvedett. Azt már a mentőorvostól tudta meg Villás József, hogy ha nem érkezik segítségére egy fiatalember, bizony elvérezhetett volna.

A képviselő-testület tegnap délutáni ülésén az önkormányzat nevében Szirbik Imre polgármester kitüntető oklevelet és ajándéktárgyat nyújtott át Kovács Zoltánnak.

Szentes, 2006. 12. 21.

.