Újra csalók járnak a városban?

 

2006. november 13-án egy idős néni kereste telefonon az Polgármesteri Hivatal adóirodáját az alábbi problémával a Nagyörvény utcából:

Egy vörös hajú nő azzal jelentkezett nála, hogy az ingatlanadó 2007. januári változása miatt az önkormányzati adóhatóság felméri a városban található ingatlanokat ezért neki be kell mennie a néni lakásába megnézni azt. Sajnos a néni beengedte és körbevezette a házban. Kért volna ugyan igazolványt a néni az "ügyintézőnek" látszó személytől, de az nem mutatott semmilyen hivatalos iratot. (Remélhetőleg semmi nem tűnt el a házból, de ha a terepet mérték fel az sem megnyugtató.)

Ezzel a problémával kapcsolatban Tonnesné Kiss Ildikó adóiroda vezető fontosnak tartja értesíteni és felhívni a lakosság figyelmét, hogy az adóiroda ilyen felmérést jelenleg nem végez.

Figyeljünk oda idős, gyanútlan hozzátartozóikra, hogy nehogy késve jusson el hozzájuk a hír és tájékoztassuk őket arról, hogy az ügyintézőktől minden esetben kérjék el a hivatali igazolványt és ha azt valaki nem tudja felmutatni ne engedjék azt be.

Tonnesné Kiss Ildikó elmondta továbbá, hogy felajánlják azt a lehetőséget, hogy ha valaki az adóiroda ügyintézőjeként jelentkezik be valahol a 63/510-389-es számon ellenőrizzék le, hogy az adott napon az adott címre valóban indultak-e ki ügyintézők.

Szentes, 2006. 11. 14.

.