Soli Deo Gloria – Egyedül Istené a dicsőség

 

 

Dr. Imre Ernő Soli Deo GloriaEgyedül Istené a dicsőség című új könyvében összegezi  40 évi lelkipásztori szolgálatát a Szentes Alsópárt-Kiséri Református Egyházközségben. A mű bemutatására 2006. november 16-án a Városi Könyvtárban került sor.

 

 

 

A szerzővel Kovách Péter lelkipásztor beszélgetett és így további részleteket ismerhettünk meg a könyvből, a könyvről.

 

Az előzmény: Mindenek előtt hálát adok az én Teremtő és Megváltó Istenemnek, aki a lelkipásztori híva-tással megajándékozott és a szolgálatra alkalmat adott, hogy nyugdíjas éveimnek ezen a napján, 2006. február 28-án arra indított, hogy lerójam egyetlen fennálló adósságomat, és amennyire képes vagyok rá, Szentlelke segítségével megírjam 40 éves szentesi lelkipásztori szolgálatom történetét. Ez a 40 éves történet 1951. október l-jén kezdődött, de szervesen hozzátartozik az azt megelőző egy év eseménysora.

 

 

 

Ernő bácsi régi barátja Bucsány György nyugalmazott középiskolai tanár meglepetéssel is készült, így részletett hallhattunk Imre Ernő rádiós igehirdetésének felkonferálásából.

 

Első ízben kaptam felkérést a Petőfi Rádióban vallásos félóra tartására 1964. szeptember 6-án /ezt később még két felkérés követte/. A félóra anyagát előzetesen 7 /HÉT!!!/ példányban kellett beküldenem. Az igehirdetés alapigéjét és az énekeket szabadon választhattam.

 

 

 

A könyvbemutató hanganyagát ITT hallgathatják meg!

 

 

Szentes, 2006. 11. 23.

.