Másodikok lettünk

 

 

 

A második helyen végzett a négycsapatos MÉH-kupa férfi vízilabdatornán a Legrand-Szentesi VK. A viadalt veretlenül nyerte a BVSC.

Egy évvel ezelőtt a harmadik helyen végzett a hazai rendezésű MÉH-kupán a Legrand-Szentesi VK férfi vízilabdacsapata. Akkor a Szolnoké lett a serleg, megelőzve a BVSC-t. Mintha semmi sem változott volna, ugyanis a sorrendben nem következett be változás. A BVSC megint lehagyta a Szentest, és ezzel kupagyőztesnek mondhatta magát, lévén, hogy a Szolnok ezúttal nem jöhetett el a ligeti uszodába, fontosabb dolga akadt Debrecenben, az MK négyes fináléjában.

 

 

Visszatérve a MÉH-kupára: a vasutasok jó utolsó negyeddel az OSC-t ítéltették vereségre, a Szentes pedig remek első félidei játékkal a szlovákiai Kosicét még szombatont. Horváth Tamás nevéhez még egy ritkán látható bravúr is társult: harminc méterről vette be kollégája hálóját. A biztos vezetés tudatában Berki edző bátran nyúlt a cserékhez, akik voltak már jobb formában is...

 

 

 

Különdíjasok

A MÉH-kupán két díj átadására került sor: a legjobb centernek (Soós László-emlékdíj) a hazaiak játékosát, Szabó Tamást, a legjobb edzőnek (Mikó József-emlékdíj) pedig Bíró Attilát (OSC) választották.

 

Az utolsó, harmadik forduló – a sorsolás szeszélye folytán – úgy alakult, hogy mindkét találkozó helyosztóval ért fel. A harmadik helyért nem született meglepetés, a jobbik gárda, az OSC könnyedén győzte le a Kassát. A fináléban pompásan kezdett ugyan a Legrand, de az idő haladtával egyre jobban kidomborodott: főleg fejben fáradtak el játékosai. Ezt elsősorban a fórok kihasználásában lehetett látni. Tizenháromszor támadhattak emberelőnyben, de ezekből csak kettőt értékesítettek. Jogos volt a BVSC sikere.

 

 A csapat képe kinagyítható!

Szentes, 2006. 10. 16.

.