Legyetek jók, ha tudtok

 

Az idősek világnapját a Gondozási Központ 2006. szeptember 30-án ünnepelte meg, hiszen klubtagjaik és ellátottaik között nagy számban vannak nyugdíjas korúak.

 

 

 

Az intézmény dolgozói szokás szerint saját készítésű műsort is szolgáltattak, mely bővelkedett humoros és bensőséges pillanatokban.

Szeptember utolsó napján jó szokása szerint a gondozási központ vezetősége terített asztalok mellé várta az ünnepelteket a központi konyha ebédlőterében. "Mindenki volt fiatal, de nem mindenki lesz öreg", idézte nagymamája szavait Szirbik Imre polgármester köszöntőjében. A gondozási központban azért dolgoznak, hogy a rászorultak élete jobb legyen, de otthon munka után a család gondjait, így ha úgy teszik egy kisebb és nagyobb család gondjait is vállukra veszik, - fogalmazott a polgármester.

 

 

 

Ollai Istvánné képviselő asszony verset szavalt azzal a végkicsengéssel, hogy "szeressétek egymást". A fiatalokat külön köszöntötte, mert a fiatal korosztály is jelen volt. Előbb a Szilver TSE ifjú táncosai, Boros Tamás és Püspöki Barbara keringőztek, tangóztak, majd később, amikor még oldottabb lett a hangulat, latin táncokat roptak.

 

 

 

A Kiss Bálint Általános Iskola 3.A osztályos diákjai aranyos versekkel köszöntötték az időseket. Fejkendőben, öreg nénisen szavaltak a gyerekek arról, amit már amúgy is sejtettünk, csak nem mondtunk ki: hogy a nagymama hétpettyes gumilabda, mert ide-oda ugrik, hiszen rengeteg dolga van, meg hogy a nagymama, mikor alszik, akkor is ébren van, s még ha nincs ott, akkor is ott van.

 

 

 

A Közösségi és Pszichiátriai Ellátás munkatársaitól és gondozottaitól láthattuk ismét azt a közös műsorszámot, ami már az egy héttel korábbi rendezvényükön, a megyeházán is nagy tapsot kapott: fehér kesztyűben a siketek jelbeszédével közvetítették egy dal szövegét. A gondozási központ mindig előrukkol zenés-táncos produkcióval, így most munkatársaik nagy sikerű apáca-show-t mutattak be.

 

 

 

A jelenlegi vezető, Puskásné Halál Ágnes virággal és ajándékcsomaggal köszöntötte a nyugdíjas kollégákat, de megajándékozták azon klubtagokat is, akik elismerésre méltó közösségi munkát végeznek. Szebellédi Anna, aki eddig irányította az intézményt, ezen az ünnepségen köszönt el hivatalosan az ellátottaktól. Személyes ajándékát (egy-egy szál fehér rózsát) mindegyiküknek átadta. Egy meglepetés műsorszámmal is kedveskedett nekik: kollégáival előadták a Legyetek jók, ha tudtok című dalt. Ám a klubtagok is megköszönték több, mint negyven éves áldozatos munkáját.

 

 

Szentes, 2006. 10. 10.

.