„Gondolkodj Egészségesen”

 

2006. október 2-án Bácskai Márta a program vezetője adott át csomagokat a Klauzál utcai Óvodában szülőknek, gyermekeknek. A „Gondolkodj Egészségesen” óvodai program 2006. szeptemberben indult. Ekkor az országban (főváros és 9 megyeszékhely) 35 ezer kiscsoportos óvodás kapta meg a Gondolkodj Egészségesen! csomagot.

 

 

 

A csomag tartalma olyan, az egészséges életmóddal és fejlődéssel, higiéniával összefüggő tárgyak, ismertetők, kiadványok, amelyeket a szülő illetve gyermekük azonnal használni és hasznosítani tudnak. A Gondolkodj Egészségesen! – zsákot ajándékba kapja minden egyes kiscsoportos kisgyermek, ez sem az óvodának sem a szülőnek nem kerül egyetlen fillérjébe sem, a program megvalósulását a támogató cégek által fizetett pénzek segítik.

 

 

 

A program elindulása után a Gondolkodj Egészségesen! csapata szeretne még több segítséget nyújtani a szülőknek, gyermekeknek állandó rendezvények, programok életre hívásával az ország egész területén. Ezeken a rendezvényeken az egészség védelme (mozgás, táplálkozás, gyermek biztonsága, higiénia, stb.) és a helyes példa bemutatása lenne a cél annak érdekében, hogy a jövő nemzedéke egészségesen nőhesssen fel. Közéleti személyiségek mellett ismert sportolók – köztük olimpiai bajnokok – vállalták a programhoz való csatlakozásukat.

Szentes, 2006. 10. 07.

.