60 ősz, tél, tavasz és nyár

 

 

 

A harmonikus életre vágyó emberek ősidők óta visszatérő álma és semmi mással nem pótolható vágya a családalapítás, az otthonteremtés. Abban a nagy és örök körforgásban, amelynek valamennyien részesei vagyunk - két ember egymásra találása és bizalma nyitja meg az élet kapuját időtlen idők óta. Hiszen nem magányra születtünk. Az ember csak akkor hatalmas igazán, ha tudja, hogy más is van körülötte, akivel gondolatait érzelmeit megoszthatja.

 

 

Molnár Lajos és Sebők Eszter 1946. október 5-én házasságot kötöttek és aláírták nyilatkozataikat a házassági anyakönyvben. Azóta 60 év telt el - 60 tavasz, nyár, ősz, tél. Szeretetben, békességben sok-sok küzdelemben és most immáron szeretteik jelenlétében, gyermekeiknek, unokáiknak példát mutatva 2006. október 7-én a szentesi Városházán  megerősítették az akkor tett fogadalmukat.

 

 

 

Menjünk vissza egy kicsit az időben. 1946. január 20.-a hűvös téli reggelén még Eszterke néni sem gondolta, hogy a jó 15 km-t kitevő egészségügyi sétája után estére nagy kedvvel fogja ropni a táncot egy fess fekete fiatalemberrel a Petőfi színháztermében. Igen. A fess fekete fiatalember Lajos bácsi volt - pedig Eszterke nénitől tudjuk, hogy akkoriban még neki a szőkék tetszettek. És mégis.... Ahogy a levelek megsárgultak, jött az ősz: Eszterke néni - Lajos bácsi egybekeltek.

 

 

 

60 évvel ezelőtt 1946 október 5-én Molnár Lajos és Sebők Eszter tanúikkal együtt megjelentek a csanyteleki anyakönyvi hivatalban, azzal a szándékkal, hogy külön külön szőtt tervezgetéseiket a jövőben közösen valósíthassák meg és együvé tartozásukhoz kimondhassák a boldogító IGEN-t.

 

 

 

Nem volt könnyű az életkezdés akkoriban sem. Lajos bácsit a munkája elszólította Budapestre. Eszterke néni is talált munkát. 1952. szeptember 19-én megszületett első gyermekük Lajos. Nagy volt az öröm. Az élet szép volt, de nagyon nehéz. Lajos bácsi betegsége folytán haza jöttek Szentesre, és itthon álltak munkába. Teltek a dolgos hétköznapok. 1963.április 26.-a ismét jeles nap volt a család életében, hiszen megszületett második gyermekük Ágnes. S az évek gyorsan teltek, a gyerekek felnőttek - kirepültek a családi fészekből - megszülettek sorban az unokák Bella, Lilla, Ábel, Benjámin.

Szentes, 2006. 10. 07.

.