Nagyarányú városszépítés Szentesen

Sétáló utca a belvárosban

 

Szentes városközpontjának rehabilitációja tovább folytatódik. A rendezési terv alapján a Nagy Ferenc utca sétáló utcává alakul, így a mozi utcája díszburkolatot kap, mely régi igénye a város lakosságának.

Ezek a munkálatok szorosan összefüggnek a Szent Miklós tér átépítésével, a Horváth Mihály utca és a Jövendő utca felújításával, parkolók kialakításával.

 

 

 

A magasabb szintű építészeti megjelenés, az új utcabútorok elhelyezése, a bővülő növénypark, mind kellemes környezetet fog biztosítani, valamint találkozó és pihenő hellyé válik nemcsak a városlakók, hanem az idelátogatók számára is.

A sajtótájékoztató hanganyaga ITT hallgatható meg!

 

 

 

 

 

A 100 millió forintot meghaladó, a Csongrád Megyei Területfejlesztési Tanács támogatásával megvalósuló beruházás terveit sajtótájékoztató keretében ismertették 2006. január 5-én az átadás előtt álló Chicago Bowling Pub emeleti termében.

 

 

 

Az újévben folytatódik Szentes központi területének felújítása, átépítése. Városképi szempontból, nemkülönben az ottani üzletsorok javára ez a nagyarányú munka ismételten kedvező változást eredményez majd Szentes leglátogatottabb részeinek szépítésében. Ismeretes, hogy egy átfogó koncepció célkitűzése volt a Kossuth tér korábbi rendezése és most ehhez kapcsolódik az újabb terv, miszerint a város főterével szomszédos Nagy Ferenc utcából sétáló utca lesz. Ennek érdekében itt új térkő burkolatot létesítenek, közvilágítási kandelábereket helyeznek el, korszerűsítik a csapadékvíz-elvezetést, továbbá utcai növényzetet, virágos ülőpadokat telepítenek.

 

 

 

 

 

 

 

A városközpont felújításának következő üteme, hogy szintén modern burkolatot kap a Szent Miklós tér és ezt összekötik a Nagy Ferenc sétáló utcával. Az ide csatlakozó Jövendő utcát pedig szélesítik egészen a Klauzál utcáig, illetve átépítik az útburkolatát a Rákóczi utcáig. A szóban forgó területen új parkolót is kialakítanak az egyéb szükséges tennivalókkal együtt.

 

 A tervrajz kinagyítható!

 

Így végeredményben – a Kossuth utcával párhuzamosan – egy „új főutcája” lesz Szentesnek, amely a gyalogosok és részint a járművek számára megkönnyíti a közlekedést a központ és a város keleti negyede között az Apponyi tér és a vasútállomás irányába.

 

 

 

 

 

A több tízmilliós és helyenként 2007. évre is áthúzódó rekonstrukció már részben elkezdődött és a nagy városszépítési munka előzményeként közbeszerzési eljárás keretében már megtörtént a kivitelezők kijelölése. A felújítás és az átépítés természetszerűleg az időjárás kedvező alakulásával, főként a tavaszi hónapokra vesz majd lendületet.

 Chicago Bowling Pub

 

 

 

A sajtótájékoztató második részében viszont a városközpont hamarosan megnyíló Chicago Bowling Pub névre hallgató szórakoztató központja mutatkozott be.

 

 

 

 

 

 

 

A Chicago Bowling Pub-ot a tulajdonos Kertész Péter mutatta be a sajtó képviselőinek, mely ismertetőt ITT hallgathatnak meg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2006. 01. 06.

 

.