Szentesiek Szentesen...

... avagy, hazalátogattak az elszármazottak

 

Hagyományteremtés szándékával hívta haza a szentesi önkormányzat a városból elszármazottakat, hogy ismerkedjenek egykori lakóhelyük új arcával, és találkozzanak régen látott ismerőseikkel.

Ez a találkozó 2005. szeptember 3-án került megrendezésre a Városháza dísztermében amikor is "haza" jöttek az egykoron Szentesen születettek.

 

 

 

A vendégeket Szirbik Imre polgármester köszöntötte, ami után képes beszámolót tartott a város változásáról, fejlődéséről. Az exkluzív prezentáció alapján megismerhették a változásokat és egyben választ is kaptak a felmerülő kérdésekre. Szinte valamennyi vendég első kérdése volt a Petőfi szálló sorsa, amely ügy végére várhatóan szeptember közepén pont kerülhet. A kérdések között megtalálható volt a volt Építőipari Szövetkezet épülete is azaz a Gólyás ház sorsa is.

 

 

A bemutatott prezentációt interneten is megtekinthetik Olvasóink, és csak csendben
jegyeznénk meg, hogy valami közünk van az elkészültéhez.

A fenti képre kattintva megtekinthetik azt, vagy a www.szentesinfo.hu/mozaik/idgcd webcímen.

 

 

 

 

 

A polgármesteri tájékoztató után a városháza előtt három lovas kocsi várta a vendégeket, akikkel körbejárták azokat a területeket, ahol a legtöbbet változott a város az elmúlt évtizedekben.

A találkozó végén pedig minden vendég meghívást kapott a Szentesi Lecsófesztiválra, ahol további ismerősökkel találkozhattak, és közben lecsóvacsorát fogyaszthattak.

 

 

Szentes, 2005. 09. 07.

 

.