2500 km a küllőkben és a lábakban

Megérkeztek a St. Jupát SE kerékpárosai

 

 

2005. augusztus 22. - 16 óra 46 perc és mondhatni hajszál pontosan megérkeztek Duna parti útjukról a St. Jupát SE kerékpárosai. (Dandé Dániel 14, Füsti M. Gergely 15, Olasz Balázs 15, Papp Dániel 16, Valkai Zsolt 39, Vincze Mihály 20).

 

 

A túráról röviden: 2005. július 30-án szombaton indultak vonattal a 2005. évi a Duna völgyét érintő túrájukra a fiúk. Budapesttől kezdve kezdtek el tekerni, és így egy napot spóroltak meg, és ezáltal több idő maradt a Duna völgyében való tekergésre. A Nyugati pályaudvartól szálltak nyeregbe a srácok és a Duna-parton valamint az ott kiépített kerékpárúton tekertek Ausztrián át Németországig Dunauvört városáig, itt délnek fordultak Dachau és München érintése után át a bajor Alpokon, ahol fölmentek 2500 méteres magasságba, majd Ausztria déli részén a Wörti tó partján tekertek haza Szentesre.

 

 

 

Ha a fenti képeket megnézzük, akkor érdekes dologra lehetünk figyelmesek, mert induláskor még heten vágtak neki a túrának, csakhogy akárhogy is számoltunk hatan gurultak be a Dózsa házhoz. Mint kiderült Dömsödi Gábort nem hagyták el, hanem neki egy nappal hamarabb haza kellett jönnie, mert a hamarosan vizsgázik és készülnie kellett rá, így ő Siófoknál búcsúzott el a társaságtól és indult haza egyenesen Szentesre.

 

 

 

Valkai Zsolt rövid túraösszefoglalóját ITT hallgathatják meg!

 

 A fiataloknak nagy élmény volt az elmúlt több mint húsz nap és arról kérdeztük őket, hogy kinek melyik szakasz ill. melyik látványosság volt az ami felejthetetlen élményt jelentett.

 

Dandé Dániel: Nem fogom elfelejteni a Lavamünd-i mászást,

 

Vincze Mihály: Nekem is a Lavamünd-i mászás marad meg, mert 9 km alatt 1000 métert kellett felfelé menni.

 

Olasz Balázs: Nekem a Franz Josef Höle (Ferenc József kilátó) és az onnan látható látvány maradt meg a legjobban. Ez a hely 2300 méterrel a tengerszint felett található és leírhatatlan az a kép amit onnan lehet látni.

 

Füsti M. Gergely: Nekem is a Ferenc József kilátó tetszett a legjobban, ahova küzdelmes volt feljutni, de a látvány megérte a küzdelmet.

 

Papp Dániel: Számomra a Mauthauseni Koncentrációs tábor (Ehemaligers Konzentrationslager) volt az a hely, amit sohasem fogok elfelejteni. A nácik három lágert nyitottak itt, 1938-ban, 1941-ben, majd 1943-ban, s legalább 20 000 embert öltek meg.

 

 

 

Amikor a Dózsa házhoz befutottak a fiúk az ott várakozó családtagok és barátok tapssal köszöntötték őket, és az anyukák szeme nem maradt szárazon.

 

- Igazi erőpróba volt a túra, de most meddig lesz pihenő? - kérdeztük Valkai Zsolt túravezetőt.

- Aki a túrán részt vett, azoknak szeptember közepéig kötelező pihenő lesz, és utána elkezdjük a jövőévi túránkra való felkészülést.

- A tervről lehet-e már tudni valamit?

- Még nincs terv, de az biztos, hogy három hét lesz a tára időtartama és megyünk!

 

 

Figyelem! A túra teljes anyagát hamarosan feldolgozzák a résztvevők és akkor egy előadás keretében meghallgathatjuk azt. Ennek időpontjáról értesíteni fogunk minden Olvasónkat!

 

 

 

SMS üzenetek és további információk a
St. Jupát SE 2005. évi a Duna völgyében megtett kerékpártúrájáról
ITT tekinthető meg!

 

Szentes, 2005. 08. 23.

 

.