20 éves az Idősek Klubja

 

 

 

Immáron húsz esztendeje járnak az idősek a Gondozási Központ által irányított II. sz. Idősek Klubjába a Nagyörvény utcában.

 

 

 

Már két évtizede, hogy a magány és az egyedüllét elhárításaként az akkori városi vezetés kezdeményezte, hogy legyen a kiséri városrészben egy olyan hely ahol az idősek klub szerű ellátásban és időtöltés keretében találnak elfoglaltságot.

 

 

 

2005. augusztus 18-án ünnepelte e jeles évfordulót a klub, melyre nem csak a klubtagok, hanem az alapítók is meghívást kaptak.

 

 

 

Az ünnepség során többen csodálkoztak, hogy nem hiszik, hogy 20 esztendeje már annak, hogy letették az intézmény "alapkövét". De igen! Sajnos ilyen gyorsan telik az idő.

 

 

 

Az ünnepi programban délelőtt előadásokat hallgattak az idősek, majd ebéd után következett Szebelédi Anna a Gondozási Központ vezetőjének "Az időskor békés elfogadása" című előadása. Persze a zene és a tánc sem maradhatott ki a programból, és így ameddig az eső nem akart elállni közös nótázással töltötték az időt az ünneplők.

 

 

 

Amikor is kiderült az idő a program az udvaron folytatódott, amikor is először a Szabadidős Sportklub Rock and Roll tánccsoportja tartott táncbemutatót, és ezek után hallhattuk Szirbik Imre köszöntőjét.

 

 

 

Az ünnepségen Pap Imre, a Szociális és Egészségügyi bizottság vezetője nem csak az időseket hanem a Gondozási Központ vezetőjét is köszöntötte, aki nem is olyan sokára ünnepli majd, hogy negyven esztendeje dolgozik a szociális munka területén.

 

 

 

Szentes, 2005. 08. 22.

 

.