I. Szentesi Vállalkozói Fesztivál

 

A Szentesi Vállalkozók Klubjának megalakulása azt a célt tűzte ki, hogy olyan összefogást kíván megvalósítani, amelyen keresztül a szentesi vállalkozók közösen tudják érdekeiket egyesíteni.

Ez az érdekegyeztetés és érdekképviselet nem áll másból mint, Szentes és kistérsége vállalkozóinak, vállalkozásainak bemutatása, tevékenységi köreik megismertetése, helyi, országos és európai uniós szinten, vállalkozói fórumok, előadások, kiállítások, rendezvények látogatása és szervezése, a klubtagok érdekképviselete az önkormányzati és országos vállalkozói szerveknél, szervezeteknél.

 

 

 

Azért, hogy  a Vállalkozói Klub bebizonyítsa, hogy nem csak a szigorú üzleti világban látják a jövőt, hanem a város életébe is színt kívánnak vinni, ezért megrendezték első nagy rendezvényüket az I. Szentesi Vállalkozói Fesztivált.

 

 

 

A fesztivál első programjaként a vállalkozói klub nyilvános ülést szervezett, melyre nem csak a vállalkozók voltak hivatalosak, hanem valamennyi érdeklődőt szívesen láttak. Ezen a fórumon Földvári Nagy Istvánt a Szentesi Rendőrkapitányság vezetőjét, Farkas Sándort Szentes és térségének országgyűlési képviselőjét valamint Szirbik Imre Szentes város polgármesterét kérdezhették.

 

 

 

És jöttek is a kérdések! Az alábbi témákat érintették a kérdések:

Hamis pénzzel való vásárlás, Szentes területén tapasztalható rongálások (állítólag megvannak a tettesek) , térfigyelő rendszer kiépítése, helyi rendeletek be nem tartása és tartatása, Petőfi Szálló ügye (folyt. köv. szeptemberben, mert akkor dönt az Ítélőtábla), Iparűzési adó (most folyik próba per, mely szerint az EU-ban törvénytelen ez az adónem, csakhogy ennek kiesése évi 600 millió forint mínuszt jelentene a városnak). Kamerával védett családi ház (sért-e törvényt a kameravédelem?), ligeti strand csempehullása (a ragasztóanyag az MSZ-nek /Magyar Szabvány/ megfelel, csakhogy termálvízre nem alkalmas),  Megyeháza felújítása és az építés minőségellenőrzése (hogy ne kerüljön a felújítás arra a sorsra, amire a strand került és e célból supervisor ellenőrzést vezettek be). Szentesi beruházások és azokra való pályázás (gyors információk biztosítása a helyi vállalkozók részére), intézményi felújítások szentesi vállalkozók részvételével stb...

 

 

A fórum végén elkezdődtek a szabadtéri színpadon a koncertek.

 

 

 

 

 

Elsőként a Pom-Pom együttes a gyerekek nagy kedvence lépett fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A zenei program következő előadója a Los Andinos együttes volt.

 

 

 

 

 

A tűzijáték előtt motoros kaszkadőr show-t (street fighter bemutatót) láthattak a nézők!

 

 

A motoros bemutatót Czakó Zoltán kezdte, aki hol (a benzin tankon) ülve, hol állva vezette gépét.

 

 

 

 

A motoros bemutatók sorában következett Nagy "Bechman" Béla miskolci motoros kaszkadőr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Czakó Zoli röpke 20 perc alatt kivégzett egy gumit!

 

 

 

 

 

 

Több, mint ezer szempár nézte a tűzijátékot!

 

 

Az est sztárvendége előtt a Murphy Band zenélt, és őket követte ...

 

 

 

 

... Demjén Ferenc a vállalkozói fesztivál sztárvendége.

 

 

 

 

 

Sajnos az utolsó taktusok alatt úgymond leszakadt az ég, azaz esni kezdett az eső, de ez a kis malőr, mely a szervezők önhibáján kívül történt nem vetett rá árnyékot a vállalkozói klub első nagyrendezvényére.

 

Szentes, 2005. 07. 06.

 

 

.