Rózsa, Rózsától Rózsának!

 

 

 

2005. június 13-án Rózsa Gábor mérnök-muzeológus nyitotta meg K. Szabóné Licsicsányi Rózsa amatőr festő kiállítását a Városi Könyvtárban.

Rózsa Gábor közismerten színes egyéniség, és a színekkel telített képek előtt a tárlat megnyitását egy csokor rózsával köszönte meg az alkotónak, "Rózsa, Rózsától Rózsának!" felkiáltással.

 

 

 

K. Szabóné Licsicsányi Rózsa amatőr festő így vall magáról:

"Közel 40 évet dolgoztam az egészségügyben. Képzőművészeti tevékenységem 1960-bar kezdődött az akkori szentesi képzőművészeti szakkörben. Ebben az időben sokat rajzoltam. Ilyen irányú végzettségem nincsen, de vannak mestereim: Katona Imre, Sziklay Sándor és Bíró Jenő. 1997-ben nyugalmazásomkor vettem először ecsetet a kezembe. Azóta nem telik el nap, hogy ez meg ne történjen. Az érintetlen természetet nagyon szeretem. Kiapadhatatlan forrás számomra, mert eredeti, őszinte és igaz. Realista olaj és tempera képeim a megye kisebb nagyobb városaiban közös és önálló tárlatokon sikeresen szerepeltek. Számomra a festés testi lelki felüdülés. Ebben a hangos, túlszínezett, reklámokkal teli világban a festéssel csendet és nyugalmat teremtek magam körül. Indíttatást érzek arra, hogy kifejezzem a szépet, a gyönyörködtetőt, az igazat, amit látok magam körül. Szeretném mindenkivel megláttatni, hogy a világ milyen gyönyörűséges."

 

 

Szentes, 2005. 06. 15.

.