Pedagógus Nap

 

Nem véletlen, hogy a pedagógus nap mindig a tanév végéhez legközelebb eső hétvégére esik. Valami jelképes van abban: ahogyan az alkotó az alkotás végén egy pillanatra megpihen és visszanéz, és talán jóleső érzéssel teheti ezt azzal a gondolattal, hogy tudásban több, emberségben erősebb, problémáival kevesebb, de mégis a korához az életben jobban eligazodó diákot bocsát útjára. És amikor meglátja a gyerek szemében a felcsillanó, talán szóban nem, de a mosollyal, a mozdulattal, az emberi tartással kifejezhető köszönetet, akkor nyugodtan mondhatja, nehéz volt, küzdelmes volt, kölcsönösen elfáradtunk, de érdemes volt.

 

 

 

2005. június 3-án több mint 200 diák és pedagógus kapott meghívást a városi pedagógusok és a tanulmányi versenyeken eredményesen szereplő tanulók elismerésének átadására.

 

 

 

 

 

A pedagógusok szakszervezete 2000-ben alapított egy díjat, melyet minden évben azok az önkormányzatok kapnak meg, akik odafigyelnek az oktatási intézményeire és a benne dolgozó pedagógusaira.

 

 

 

Ebben az évben a szentesi önkormányzat is részesült ebben a díjban, mely az Eötvös József emlékplakett. Szlankó Erzsébet, a Pedagógus Szakszervezet alelnökétől Szirbik Imre polgármester vette át a díjat.

 

 

 

 Díszdiplomások

Ihász Istvánné sz. Baranyai Éva 

/gyémánt oklevél (tanítói)/

 

 

1945-ben szerezte meg népiskolai tanítói oklevelét a budapesti II. kerületi Állami Tanító(nő)képző-Intézetben. 1945–47-ig a szentesi Római Katolikus Általános Iskolában helyettes tanítóként dolgozott, majd 1957-től kinevezték a szentesi Köztársaság Téri Általános Iskolába , ahol 26 évig 1983-ig, nyugdíjba vonulásáig  tanított. Tíz évig vezette az iskolában az alsó tagozatos munkaközösséget. 1974 óta részt vett az Országos Pedagógiai Intézet matematika továbbképzésén és matematika tanfolyamokon előadó volt a városban. Nyugdíjba menetele után 2 évig a Köztársaság Téri iskolában tanított, majd 1985–90-ig a Hámán Kató Általános Iskolában napközi vezető volt.

Jogutód intézményként az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Főiskolai Kara Ihász Istvánnénak gyémánt díszoklevelet adományoz.

 

 

Bátaszéki Lászlóné sz. Udvari Ilona

/arany oklevél (óvónő)/

 

 

1955-ben a hódmezővásárhelyi Állami Óvónőképzőben szerezte meg óvónői oklevelét. 1955–62-ig a Szegvári Nevelőotthonban nevelőként, 1962–től 2 évig a Rákóczi Ferenc Utcai Óvodában, majd 28 évig az Árpád Utcai Óvodában dolgozott beosztott óvónőként 1992-ig nyugdíjba vonulásáig.

Jogutód intézményként a Tessedik Sámuel Főiskola Pedagógiai Főiskolai Kara Bátaszéki Lászlónénak arany díszoklevelet adományoz.

 

 

Bocskay Istvánné sz. Fehér Magdolna

/arany oklevél (óvónő)/

 

 

1955-ben a kunszentmártoni Állami Óvónőképzőben szerezte meg óvónői oklevelét. 1955–93-ig nyugdíjba vonulásáig, 38 évig a Rákóczi Ferenc Utcai Óvodában dolgozott beosztott óvónőként. Szervezett továbbképzéseken részt vett, ezzel kapcsolatosan gyakorlati bemutatókat tartott, valamint az óvodai gyakorlaton levő középiskolás tanulók és főiskolai hallgatók gyakorlati munkáját irányította.

Jogutód intézményként a Tessedik Sámuel Főiskola Pedagógiai Főiskolai Kara Bocskay Istvánnénak arany díszoklevelet adományoz.

 

 

Magyar Katalin

 /arany oklevél (óvónő)/

 

 

1955-ben a vásárhelyi Állami Óvónőképzőben szerezte meg óvónői oklevelét. Először Budapesten, majd 1976–90-ig nyugdíjba vonulásáig a Rákóczi Ferenc Utcai Óvodában dolgozott beosztott óvónőként. Óvónői képesítése mellett kántori oklevele is van, valamint elvégezte Budapesten a Hittudományi Akadémia Levelező Tagozatát, majd újabb 2 év tanulás után a Római Katolikus Hitoktatóképzőt. Jelenleg is Csongrádon helyettesítőként hittant oktat.

Jogutód intézményként a Tessedik Sámuel Főiskola Pedagógiai Főiskolai Kara Magyar Katalinnak arany díszoklevelet adományoz.

 

 

Papdi Antal

/arany oklevél (tanító)/

 

 

1955-ben a  Szegedi Állami Tanítóképzőben szerezte meg tanítói oklevelét. 1954/55-ös tanévben gyakorló tanítóként a Kötegyáni Általános Iskolában dolgozott. 1955–58-ig matematika-fizika szakos általános iskolai tanári diplomát szerzett a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán. Ezt követően 1958–60-ig a Derekegyházi, majd 3 évet a Csanyteleki Általános Iskolában tanított. 1963–1984-ig a Köztársaság Téri, ezután 1984–1996-ig, nyugdíjba vonulásáig a Klauzál Gábor Általános Iskola igazgatóhelyettese volt.

Jogutód intézményként az Eötvös József Főiskola Pedagógiai Fakultása Papdi Antalnak arany díszoklevelet adományoz.

 

 

Félegyházi Török Pál

/arany oklevél ( ált isk. tanár biológia-földrajz szakos)/

 

 

 1954-ben szerezte meg biológia-földrajz szakos általános iskolai tanári oklevelét a  Szegedi Állami Pedagógiai Főiskolán. Tanított Gádoroson, Mindszenten, Szentesen és Nagymágocson. 7 évig a Szentesi Nevelőotthonban nevelőtanár is volt, ahonnan 1990-ben ment nyugdíjba. Legutóbb a kisújszállási Nevelőotthonban utógondozóként dolgozott.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kara Félegyházi Török Pálnak arany díszoklevelet adományoz, melyet a szeptemberi tanévnyitó ünnepségen vesz át.

 

 

Kovács Erzsébet

/arany oklevél (ált. isk. tanár orosz nyelv és irodalom szakos)/

 

 

1955-ben szerezte meg orosz nyelv és irodalom szakos általános iskolai tanári oklevelét a  Szegedi Pedagógiai Főiskolán. 1955/56-os tanévben Szegváron tanított, majd 1956-57-ben párhuzamosan a Berekháti és a Petőfi Sándor Általános Iskolában dolgozott, ahonnan 1975-ben ment nyugdíjba. Nyugdíjasként a Kossuth Téri Általános Iskolában napközi csoportvezetőként és a Nagytőkei Általános Iskolában helyettesítő óraadóként is dolgozott.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kara Kovács Erzsébetnek arany díszoklevelet adományoz.

 

 

Radics Mihályné sz. Fábján N. Erzsébet

/arany oklevél (ált. isk. tanár földrajz-történelem szakos)/

 

 

1955-ben szerezte meg földrajz-történelem szakos általános iskolai tanári oklevelét az Egri Állami Pedagógiai Főiskolán. Biharnagybajomban töltötte szakmai gyakorlatát, ezután 5 évig Mártélyon, majd a szentesi Hékédi Általános Iskolában, ezt követően 19 évig a Békéscsabai, 1981–84-ig a Tanácsköztársaság Utcai Általános Iskolában tanított. 1984–86-ig, nyugdíjba vonulásáig az Általános Iskolai Diákotthon nevelőtanára volt,  majd nyugdíjasként is még 14 évig, 2000. júniusáig tovább dolgozott. A 2000/2001-es tanévben a Koszta József Általános Iskolában könyvtárosként tevékenykedett.

Jogutód intézményként az Eszterházy Károly Főiskola Radics Mihálynénak arany díszoklevelet adományoz.

 

 

Ráfi Péter

/arany oklevél (ált. isk. tanár történelem-ének zene szakos)/

 

 

1955-ben szerezte meg történelem-ének szakos általános iskolai tanári oklevelét a Szegedi Pedagógiai Főiskolán. Gyakorló évét Nyíregyházán töltötte, majd  1957–67-ig a nyíregyházi II. Számú Általános Iskola tanára lett. 1967-től a szentesi Petőfi Sándor Általános Iskolában tanított és ekkor ének szakfelügyelői megbízást is kapott városi-járási, majd megyei vezetői beosztásban. 24 évig, 1991-ig, nyugdíjazásáig tanárként és szakfelügyelőként dolgozott, majd az 1992/93-as tanévben nyugdíj mellett még tovább tanított.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kara Ráfi Péternek arany díszoklevelet adományoz, melyet a szeptemberi tanévnyitó ünnepségen vesz át.

 

 

Harangozó Sándorné

/arany oklevél (középisk. tanár biológia-kémia szakos)/

 

 

1955-ben szerezte meg biológia-kémia szakos középiskolai tanári oklevelét a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Karán. Tanított a Közgazdasági Szakközépiskolában, a szentesi Petőfi Sándor Általános Iskolában és 1958–65-ig a nagymágocsi iskolában. 1965–85-ig nyugdíjazásáig ismét a szentesi Petőfi Sándor Általános Iskolában dolgozott. Nyugdíjazását követően is tovább tanított, majd az Általános Iskolai Diákotthon nevelőtanáraként is tevékenykedett. Tanítványai eredményesen szerepeltek városi, megyei, területi-, valamint televíziós országos versenyeken is.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Kara Harangozó Sándornénak arany díszoklevelet adományoz, melyet az egyetemi ünnepségen vesz át.

 

 

Kerekes Istvánné sz. Dömsödi Valéria

/arany oklevél (középisk. tanár orosz nyelv és irodalom szakos)/

 

 

1955-ben szerezte meg orosz nyelv és irodalom szakos középiskolai tanári oklevelét a Lenin Intézetben. 1958-ban kapta meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanári diplomáját. Először 1955–58-ig a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban, majd 2 évig a gimnázium leánykollégiumában főhivatású nevelőtanárként, ezután 25 évig, 1960–85-ig nyugdíjba vonulásáig a Horváth Mihály Gimnáziumban tanított. Nyugdíjasként is tovább dolgozott a gimnáziumban, majd 1988–90-ig a Bartha János Kertészeti Szakközépiskolában.

Jogutód intézményként az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara Kerekes Istvánnénak arany díszoklevelet adományoz, melyet az egyetemi ünnepségen vesz át.

 

 

Tóth János

/arany oklevél (középisk. tanár matematika-fizika szakos)/

 

 

1955-ben szerezte meg matematika-fizika szakos középiskolai tanári oklevelét a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Karán. Gyakorlatát 1954-ben a Horváth Mihály Gimnáziumban teljesítette, diplomája megszerzését követően 37 évig, 1955–92-ig nyugdíjazásáig itt tanított, közben igazgatóhelyettesi teendőket is ellátott. 1967–75-ig TIT előadásokat is tartott. Nyugdíjasként is tovább dolgozott a gimnáziumban, majd a Zsoldos Ferenc Szakközépiskolában  helyettesített. Jelenleg a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolában helyettesít a tanév végéig. Kiemelkedő pedagógiai munkásságára bizonyíték, hogy több tanulója ért el matematikából országos tanulmányi versenyen kiemelkedő helyezést, valamint több mint 300 tanítványa lett mérnök, matematika-fizika szakos tanár.

Jogutód intézményként a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Kara Tóth Jánosnak arany díszoklevelet adományoz, melyet az egyetemi ünnepségen vesz át.

 

 

 Címzetes igazgatói cím

Takács Pál címzetes igazgató

Pedagógiai munkássága elismeréseként, nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, valamint Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete az ifjúság nevelésében kifejtett lelkiismeretes és áldozatkész munkáját elismerve címzetes igazgatói címet adományozott számára.

 

 

1969-ben szerezte meg a Szegedi József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán orosz-történelem szakos középiskolai tanári diplomáját, majd 2001-ben közoktatás vezetői szakos másoddiplomáját. 1968-tól dolgozik az oktatás területén. Tanított a Deák Ferenc, a Köztársaság téri, a Petőfi Sándor Általános Iskolákban, majd 1980-89-ig a Koszta József (akkor) Hámán Kató Általános Iskolában. Utóbbi helyen igazgatóhelyettesként is tevékenykedett. 1989–1992-ig a Terney Béla Középiskolai Kollégium nevelőtanáraként, 2002-ig igazgatóhelyetteseként, 2002-től  2005. január 31-ig igazgatóként dolgozott. Eddigi életútja során – bármilyen beosztásban dolgozott is – sokat tett az ifjúság neveléséért. A kollégium világa meghatározóvá vált életében. Fontos volt számára a diákok szeretete, a nevelőtanárok tisztelete, önállóságuk támogatása, a színes kollégiumi élet szorgalmazása. Vezetői munkásságát a felkészültség, a tudatosság, az igényesség jellemezte.

Igazgatóként sokat tett a kollégiumban folyó nevelői munka minőségi színvonalának emeléséért. Vezetői célkitűzése gyermekközpontú kollégium kialakítása volt, ahol kellemes környezetben, sok programlehetőség közül választva, nyugodt körülmények között élhetnek és tanulhatnak a kollégisták, jó kapcsolatban egymással és a nevelőkkel. Nyugdíjazása után sem szakadt el a kollégiumtól. Véleményével, tanácsaival, konkrét feladatvállalásaival éltetője a kialakított hagyományok továbbvitelének.

Szakmai tevékenységéért 1985-ben Kiváló Munkáért kitüntetést, 1998-ban főtanácsosi címet, 2002-ben Kimagasló munkája elismeréseként városi kitüntetést kapott.

 

 

 Pedagógus Szolgálati Emlékérem

Bánvölgyiné Végh Margit

Felsőpárti ÓMK. (óvodapedagógus)

 

 

Óvodapedagógusi diplomáját 1970-ben szerezte meg Kecskeméten a Felsőfokú Óvóképző Intézetben. 1967-től 10 évig a diósjenői Napköziotthonos Óvodában dolgozott, majd áthelyezéssel került a Felsőpárti Óvodai Munkáltatói Körzet központi óvodájába, ahol 2005. január 31-ig dolgozott. Szakmai pályafutását a magas szintű képzettség, tudatosság, a folyamatos szakmai megújulás iránti igény jellemezte. Szakmai tehetségét az óvodai ének-zene nevelés és az egyéni bánásmód terén kamatoztatta. 1982–87-ig az ének-zene nevelés módszertani továbbképzését vezette városi szinten, nagy sikerrel. A gyermekek szerették, a szülők tisztelték óvónői magatartásáért. Munkatársai körében elismert szakmai tekintélyt vívott ki. 1977-ben és 1982-ben Miniszteri Dicséretet kapott.

38 éves pedagógiai munkássága elismeréseként, nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

 

 

Bondár Sándor

Deák F. Ált. Isk. (ált. isk. tanár matematika-kémia szakos)

 

1974-ben végzett Szegeden, a Tanárképző Főiskolán matematika-kémia szakos tanárként. 1974. augusztus 1-től folyamatosan első és egyben utolsó munkahelyén a Deák Ferenc Általános Iskolában dolgozott.

Munkáját a gyermekek szeretete jellemezte. Hosszú éveken át osztályfőnöki feladatokat látott el. A gyerekek emberségéért, szakmai tudásáért tisztelték. Éveken keresztül juttatott tanulókat a versenyek igazalmának élményéhez, különösen matematika tantárgyból. Kollégáit sokszor látta el pedagógiai  tanácsokkal. Sajnos a betegség hirtelen, váratlanul törte meg pedagógus pályáját, 2004. december 13-i hatállyal rokkantsági nyugdíjas lett.

30 éves pedagógiai munkássága elismeréseként kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

 

 

Kováts Leventéné

Deák F. Ált. isk. (ált. isk. tanár magyar-történelem szakos)

 

 

1968. augusztus 16-a óta dolgozik a Deák Ferenc Általános Iskolában magyar-történelem szakos tanárként.  A történelem tantárgyat magas szinten tudó és tanító nevelő. Rövid ideig könyvtárosként is tevékenykedett, s folyamatosan mint osztályfőnök dolgozik, valamint vezetője a társadalomtudományi munkaközösségnek. Magas műveltségű, képzett tanár. Tanítványai mindig fordulhattak hozzá tanácsért. Igazságérzetéről, megértő magatartásáról híres ma is. Minden tanévben nyert versenyeket tanítványaival, több alkalommal országos döntőbe is eljuttatta a gyerekeket. Kollégái szeretik, a közösség méltó tagja.

37 éves pedagógiai munkássága elismeréseként, nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

 

 

Szuhayné Szabics Éva

Deák F. Ált. Isk. (ált. isk. tanár matematika-kémia szakos)

 

 

1968. óta dolgozik a Deák Ferenc Általános Iskolában matematika-kémia szakos tanárként. Diplomáját Szegeden a Tanárképző Főiskolán szerezte. 1994-ben egy tanévet igazgatóhelyettesként dolgozott. Magas szakmai tudású nevelő, aki igyekszik tudásának legjavát adni tanítványainak. Rendszeresen készíti fel a diákokat területi, megyei versenyekre. Több éven keresztül osztályfőnöki feladatokat is végzett, s az osztályfőnöki munkaközösség vezetője volt. Régi tanítványai ma is szívesen keresik fel, s kérik ki tanácsát. Munkáját a precizitás, pontosság jellemzi. Kollégái szeretik megfontoltságát, kiegyensúlyozottságát. Az iskola szépítése az ő keze munkája, a rengeteg virág a szép iránti szeretetét tükrözi.

37 éves pedagógiai munkássága elismeréseként, nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

 

 

Várkonyi Károlyné

Deák F. Ált. Isk. Damjanich J. Tagiskola

(ált. isk. tanár matematika-fizika-műszaki ism. és gyakorlatok szakos)

 

 

Pályáját a Petőfi Sándor Általános Iskolában kezdte, ahol 25 évig tanított, majd 8 évet a Damjanich János Általános Iskolában dolgozott. Mivel 2000. július 1-től az iskolák összevonásra kerültek, így   mindkét intézményben lát el feladatokat. Szakmai munkájában nagy gondot fordít a tanítványaival való differenciált foglalkozásra. Nemcsak a lemaradók felzárkóztatásával, hanem a tehetséges tanulók képességeinek kibontakoztatásával is szívesen foglalkozik. Óráin fegyelem van, ugyanakkor a tanulókkal nagyon közeli kapcsolat kialakítására törekszik. Részt vett új matematika tankönyvek és pedagógiai módszerek kipróbálásában, büszke arra, hogy javaslataiból sokat beépítettek a tankönyvek és egyéb kiadványok szerzői munkájukba. Az utóbbi 15 évben szakszervezeti vezetőként is dolgozott, 2004-ben Eötvös József Emlékérem Arany fokozata kitüntetésben részesült. Kollégáival nagyon jó viszonyt alakított ki, szívesen és gyakran segít mások céljainak megvalósításában.

38 éves pedagógiai munkássága elismeréseként, nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

 

 

Bánfi László

Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola

 

 

1970.  óta a zeneiskola tanára. 1978–90-ig, 12 évig igazgatóhelyettesi munkakört is ellátott. Az iskolaépület felújítási munkáit kézben tartotta, ezért az intézmény hangversenyterme a régió egyik legszebb, akusztikailag pedig az egyik legjobb kamaraterme lett. Nevéhez fűződik a 70-es évek elején újraszervezett Városi Úttörő Fúvószenekar beindítása, hangszeres utánpótlásának biztosítása. 1978-tól a Szentes Városi Egyesített Fúvószenekar vezetésével is megbízták. Egyre magasabb színvonalra juttatta a zenekart, amely ennek eredményeként 1989-ben Aranydiploma fokozatot ért el a hazai minősítési rendszerben. Ezt követően több mint egy évtizedig mint baritonkürtös és mint másodkarnagy segítette a Városi Fúvószenekar munkáját. Szakmai munkáját a pontosság, következetesség jellemezte. Nagy figyelmet fordított arra, hogy növendékei a rézfúvós hangszerek alapfunkcióit pontosan és időtállóan sajátítsák el. Az elmúlt évtizedek folyamán számtalan trombitás, tenor- és baritonkürtös, tubás, vadászkürtös, harsonás növendék került ki kezei közül, akiknek többsége az úttörő-, ifjúsági-, illetve felnőtt fúvószenekar tagjai lettek. Néhányuk zenei pályán folytatta tanulmányait. Szentes város zenei életének egyik meghatározó alakja.

35 éves pedagógiai és közéleti, közművelődési tevékenysége elismeréseként, nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

 

 

Oltyánné Magyar Ágnes

Szent Erzsébet Kat. Ált. Isk. (tanító)

 

 

1967-ben szerezte tanítói diplomáját a bajai Tanítóképző Intézetben. Tanított Bátmonostoron, Berekháton, Csávolyban, majd 1979–84-ig a  Deák Ferenc Általános Iskolában. 1984-től a mai Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában dolgozik. Határozott egyéniség, rövid idő alatt szakmai tekintélyt szerzett. Az 1–4. évfolyamon matematikát tanítók szakmai vezetőjükké választották, Ő lett a matematika munkaközösség vezetője. Ebben a minőségében sokat dolgozott az egységes követelményrendszer kidolgozásáért, segítette a fiatal tanítók munkáját, a matematika szakkör vezetőjeként rendszeresen készített fel versenyekre. A matematika városi, megyei és országos versenyeken tanítványai mindig a legjobbak között végeztek. Munkáját az alaposság, a szakmai alázat, a következetesség, a rendszeresség jellemzi. Tanítványai szeretik és tisztelik, a szülők is mindig bizalommal fordulhatnak hozzá. Osztályfőnöki munkájában mindig arra törekedett, hogy a rendelkezésére álló 4 év alatt igazi közösséget kovácsoljon a reá bízott gyerekekből. Az iskolában az Ő nevéhez fűződik az első erdei iskola megszervezése és ennek hagyománnyá tétele. Személyében iskolája és városunk egyik meghatározó egyéniségét tiszteljük és becsüljük.

38 éves pedagógiai munkássága elismeréseként, nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

 

 

Horváth Ilona

Horváth Mihály Gimnázium (középisk. tanár magyar nyelv- és irodalom-történelem szakos)

 

 

1967-ben szerzett diplomát a szegedi József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, magyar nyelv- és irodalom- történelem szakon. Már az egyetemi évek alatt tanári munkát kapott, Mórahalmon éneket tanított, majd Szentesen orosz nyelvet. 1983-ig két általános iskolában, ezután 22 évig a Horváth Mihály Gimnáziumban dolgozott. Közvetlensége és empatikus készsége miatt közel került tanítványaihoz. Minden tanulóval egyénre szabottan tudott foglalkozni. Nagy türelemmel magyarázott, számára elsődleges volt, hogy az általa leadott tananyag gazdagítsa tanítványai ismereteit. Plusz munkát az esti oktatásban vállalt. Sikerült kivívnia tanítványai elismerését és szeretetét. Fáradhatatlanul dolgozott az általa tanított tantárgyak megszerettetéséért. 1989-ben Kiváló Munkáért kitüntetést kapott.

Négy évtizedes pedagógiai munkássága elismeréseként, nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

 

 

Dr. Korom József

Horváth Mihály Gimnázium ( biológia szakos középiskolai tanár)

 

 

A József Attila Tudományegyetem Természettudományi Karának biológia szakán 1967-ben szerezte meg diplomáját.  Az egyetemi tanulmányok méltó megkoronázása volt 1969-ben a doktori cím elnyerése. 30 éve, 1975.  óta a Horváth Mihály Gimnázium tanára. A biológiatagozat vezető tanáraként már az első évben elindította színvonalas biológia szakkörét, ahol tanítványaival élettani, anatómiai, biokémiai vizsgálatokat végeztek. Színes oktatófilmeket készített, a „Vér” című filmje  nemzetközi versenyen a kategóriájában elsődíjas lett. 1977-től érettségi elnökként folyamatosan járta a megye középiskoláit, tapasztalatokat gyűjtött, ezeket eredményesen hasznosította iskolájában. 1980-tól részt vett a biológia fakultáció beindításában. Áldozatkész oktató-nevelő munkáját dicséri az a tény, hogy több mint 100 általános orvos, fogorvos, állatorvos, biológus, agrármérnök, biológiatanár, élelmiszer-mérnök, kutató került ki a kezei közül. Az állandó önképzésnek köszönhetően kiváló elméleti és gyakorlati tudással rendelkezik. A gimnázium pozitív megítéléséhez, jó híréhez nagyban hozzájárul kiváló oktató munkája.

1977-ben az Oktatásügyi Kiváló Dolgozója, 1987-ben Kiváló Munkáért kitüntetést kapott.

42 éves nagyon tartalmas, eredményes pedagógiai munkássága elismeréseként, nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

 

 

Kovács István

Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola (műszaki oktató)

 

 

 1968.  óta a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola műszaki oktatója. Generációkat képzett ki kezdetben az esztergagépek kezelésére, később a finommechanikai műveletek elsajátítására. Pedagógiai felkészültsége birtokában a műhelygyakorlatok vezetésében, osztályfőnöki feladatainak teljesítésében mindvégig kiváló munkát végzett.

37 év alatt folytatott következetes és lelkiismeretes munkája dicséretreméltó,  nyugdíjba vonulása alkalmából kapta meg a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

 

 

 

Kimagasló pedagógiai munkája elismeréseként
főtanácsosi címet kapott:

 

Borsodi Ágnes

tanító - Klauzál G. Ált. Isk.

 

 

 

Kimagasló pedagógiai munkája elismeréseként
tanácsosi címet kapott:

 

 

 

Udvardi Tiborné - vezetőhelyettes, óvodapedagógus - Kossuth U-i ÓMK. Kossuth U-i Óvoda

Bárányné Magyar Ilona - tagóvoda vezető, óvodapedagógus - Kossuth U-i ÓMK. Szent Anna U-i Tagó.

Szemerédi András - ig.hely., tanár - Koszta J. Ált. Isk.

 

 

 

Kimagasló pedagógiai munkája elismeréseként
városi elismerést kapott:

 

 

 

Csatlós Péterné - körzeti vezetőóvónő - Felsőpárti ÓMK.

Garai Ferencné - körzeti vezetőóvónő - Apponyi Téri ÓMK.

 

 

 

Havasiné Szűcs Hajnalka - gyógypedagógiai asszisztens - Apponyi Téri ÓMK. Apponyi Téri Óvoda

Berezvai Árpádné - körzetvezető helyettes - Köztársaság U-i ÓMK.

 

 

 

Giláné Oroszi Edit - tanító-számtech. tanár - Gróf Széchenyi I. Ált. Isk.

Hankóné Czagány Tünde - tanító - Deák F. Ált. Isk.

 

 

 

Fári Andrea - tanár - Petőfi S. Ált. Isk.

Dévay István - tanár, magyar-tört. - Klauzál G. Ált. Isk.

 

 

 

Gilinger Piroska - oboa tanár - Lajtha L. Alapf. Műv. I.

Kulcsár Ágnes - nevelőtanár - Terney B. Középi.Koll.

Cseh Lajosné - tanító - Kiss B. Ref. Ált. Ísk.

Oltyánné Magyar Ágnes - tanító - Szent E. Kat. Ált. Isk.

 

 

 

Rigó Tiborné - gyógyped., logopédus - Rigó A. Ó., Ált. Isk., Szi.

Sebesiné Kulcsár Krisztina - közgazdász tanár, gazd.mkvez. - Boros S. Szakközépisk., Szaki..

 

 

 

Perjés Gáborné - tanár - Horváth M. Gim.

Kovács Attila - igazgatóhelyettes - Pollák A. Műsz. Szk.

 

 

Kimagasló közszolgálati munkája elismeréseként
városi elismerést kapott:

 

 

 

Szakál Sándorné - dajka - Felsőpárti ÓMK.

Nagyné Varga Éva - iskolatitkár - Deák F. Ált. Isk.

 

 

 

Hajdúné Bánfi Ilona - gazdasági vezető - Terney B. Középisk. Koll.

Vágóné Magyar Éva - dajka - Szent E. R. Kat. Óvoda

 

 

 

Erdélyszky Attiláné - iskolatitkár - Kiss B. Ref. Ált. Isk.

Gál Józsefné - portás - Zsoldos F. Középisk.

 

 

Eötvös József Emlékérem Ezüst fokozat kitüntetést kapta

 

Józsa Józsefné  a Petőfi Sándor Általános Iskola tanítónője

 

 

Eötvös József Emlékérem Bronz fokozat kitüntetést kapták

 

 

 

Bakai Ferencné az Apponyi Téri Óvoda dajkája

Feketéné Moldován Mária a Bocskai Utcai Óvoda óvodapedagógusa

 

   

 

Szabó Sándorné nyugdíjas tanítónő

Dr. Jaski Ferencné nyugdíjas iskolatitár

 

 Kiemelkedő tanulmányi teljesítményükért
elismerésben részesülő tanulók névsorát
ITT tekinthetik meg!

 

Szentes, 2005. 06. 07.

 

.