XIII. AKTFOTÓ KIÁLLÍTÁS

 

2005. június 4-én a városi Galériában került sor a kétévente megrendezendő országos aktfotó pályázatnak a seregszemléjére, melyet a Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör közösen szervezett.

A kiállításra beérkezett: 108 szerző 498 alkotása, ebből kiállításra 47 szerző 90 fotóját fogadta el a zsűri.

 

 

 

A "Félezer fotó tükrében..." Kruzslicz Pál a Művelődési Központ vezetője az alábbi gondolatokkal nyitotta meg a tárlatot:

Szerencsésnek tartom a „13"-as számot. Nemcsak babonából és kabalából, hanem azért is, mert sikerült, immár tizenharmadik alkalommal, megszervezni és megrendezni Szentesen az Országos Aktfotó Pályázatot és Kiállítást. Veszett fejsze nyelét adták volna akkor a hazai fotósok, amikor 1983-ban meghirdette a Szentesi Művelődési Központ az aktfotósok országos seregszemléjét. Művelője bőven akadt a műfajnak, kiállítója, pláne ösztönzője már csak fehér hollóként jelentkezett. A merész képek bátor ötleteket generáltak: létrejött és 23 év alatt életképesnek bizonyult a kezdeményezés. A Szentesi Fotókör lelkes tagjai szervezőként és fotósként is nagyot alkotnak (nemcsak két évenként)! Köszönet a támogatóknak!! Milyen az idei „termés”? Hogyan sikerült a 13-dik kiállítás? Döntse el a közönség! Másodsorban mondjanak véleményt a fotósok, a harmadik „szavazó-kör” legyen a pályázatra jelentkezőké!

 

 

 

 DÍJAZOTTAK

  I. díj: Szaszkó Antal (Kunszentmárton)

 II. díj: Hlavathy Károly (Sepsiszentgyörgy)

III. díj: R'bert Bob (Budapest)

 

MAFOSZ Plakett: Máthé András (Debrecen)

Különdíj: Lőkös Zoltán (Budapest)

              Mihalik Norbert (Kazincbarcika)

              Miskolczi Nóra (Szolnok)

              Rékasi Attila (Derecske)

              S. Faragó Gyöngyi (Budapest)

 

 

A díjakat Szűcs Lajos alpolgármester adta át a díjazottaknak.

 

 

 

 

 

 

 

 A kiállítás megtekinthető

2005. június 4-25-ig, keddtől péntekig 10-13 és 15-18 óráig, szombaton 9-13 óráig.

 

Szentes, 2005. 06. 09.

 

.