2005. május 29-én a szentesi Széchenyi-ligeti strandon Strand Party-ra várták a strand és a napimádókat. Igaz hivatalosan május elejétől vette kezdetét a strandi szezon, azonban a május eleje igen zsúfolt volt programokkal, és így jobbnak látták a szervezők, hogy egy későbbi időpontban szervezik meg a strand nyitópartiját.

 

 

 

Már reggel kilenctől zsúfolásig tele volt a strand előtti kerékpártároló, és ez előre jelezte, hogy garantáltan sokan vannak a strandon. Volt aki eleve bikiniben érkezett a jó időre való tekintettel, de többen hozták magukkal a hűtőtáskát és az elemózsiát.

 

 

 

Délelőtt 10 órakor próbaversennyel nyitotta meg kapuját a minigolf pálya.

 

 

 

Aki a szellemi sportot szereti az játszhatott a szabadtéri sakkon, és két parti között csobbanhatott a medencékben.

 

 

 

 

 

 

 

Azért ez a nap már előjelezte, hogy hamarosan itt a nyár, mert volt aki mókás, és kissé rémisztő álarccal csúszott le a kamikáze csúszdán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A délelőtt legváltozatosabb programját a Pro Humanum civil szervezet által szervezett családi programok jelentették. Ezt az egyesületet lelkes fiatalok alapították, akik egy közösségfejlesztési táborban eszméltek rá, hogy a mai felgyorsult világunkban mekkora szükség van a közösségfejlesztésre, a közösségi programok szervezésére. A célokról az egyesület elnökét Paksai Jusztinát kérdeztük meg, aki elmondta, hogy az egyesület célja a hátrányos helyzetű csoportok segítése, programjaikkal kistérségi civil összefogást kívánják  elősegíteni és ezáltal önkéntes mozgalmat indítsanak be Szentes és térségében.

 

 

 

A gyereknapi programok egyik része a rajzverseny volt, melyet két kategóriában hirdettek meg.

A program másik része a lovagi hétpróba volt, amit a Zenthus János Középkori Hagyományőrző Egyesülettel közösen szerveztek meg. Ez az együttműködés nem egyszeri alkalom volt, hiszen a 2005. július 15-17 között országos Hagyományőrző Fesztivál terveznek közösen lebonyolítani a sportpályán.

 

 

 

Jusztina a beszélgetésünk végén így fogalmazta meg, hogy vajon egy ifjú hölgy miért szánta el magát arra a lépésre, hogy egy ilyesfajta egyesületet megvalósítson:

- Nekem plusz motivációt és erőt jelent, hogy az SZTE_EFK ált. szoc. munkás szakára járok, ahol jó néhány olyan tanár van, akik elköteleződtek már a civilségnek - ők nagy hatással vannak rám, így az egyesületre is, és rengeteg szakmai segítséget adnak.

A civil szférában rengeteg erő és "tőke" van, melyet Nyugat-Európában már felismertek - nekünk sem szabad hagyni veszni ezt az óriási lehetőséget!"

 

 

Ezen a napon a Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola is képviseltette magát, és egész nap kézműves foglalkozásokra várták a gyerekeket.

 

 

 

Persze volt olyan szülő, aki fantáziát látott egy-egy darab elkészítésében, ezért a gyermeket elküldte csúszdázni ő pedig beállt fonni.

 

 

 

Az iskola nem csak képző és iparművészeti képzéssel foglalkozik, hanem tánccal és drámajáték oktatással is.

 

 

 

A rekkenő hőségben első volt a medencékbe való belecsobbanás, és utána jöttek az egyéb programok, így a legerősebbek játszhattak gladiátorost, de pattogott a labda a tengó és strand röplabda pályán.

 

 

 

 

 

Ha volt egy szabad végű slag (a röplabdapálya homokjának hűtésére volt), már okot adott a játékra és a sriccelésre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nap egyik várva várt programja a termál medencében megrendezett habparty volt. Több százan akartak megfürödni a habban, de kellemes meglepetés volt, hogy olyan mértékben adagolták a habot a gépkezelők, hogy több mint egy órán keresztül tartott a habmizéria, és ezért aki habos akart lenni, annak az orra hegye is habos lehetett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A  szerencsések egész nap  használhatták az új szolgáltatásokat, mely során két vízibicikli és több kenu és párevezős kishajó került Kurcára.

 

 

 

Délután aikido bemutatót tekinthettünk meg a Seress formáció koncertje előtt.

 

 

 

 

 

 

A nap végén a rendezvény záróprogramjaként a Bojtorján együttes játszott.

 

 

 

 

 

Szentes, 2005. 06. 03.

 

.