Mindenkit várt a mese vár!

 

 

A Felsőpárti Óvodai Munkáltatói Körzet 2005. május 14-én ismét megrendezte a már hagyományos családi gyermeknapot. A rendezvény célja, az élményekben gazdag közös szórakozással és tevékenykedéssel az óvoda-család együttműködésének erősítése.

 

 

 

A helyet a Damjanich utcai óvoda tágas udvara biztosította, ahol a kézműves sátrakban a körzet óvónői irányították a szülőket, gyerekeket tevékenységeik közben.

 

 

A rendezvény kezdetekor a körzet óvónőiből megalakult néptánccsoport szórakoztatta a szülőket és a gyerekeket, mely produkcióval felléptek az Alkotó Pedagógusok előadó-művészeti délutánon.

 

 

 

 

 

Ezen a napon nem csak az óvoda alakult át egy hatalmas játszóházzá, hanem annak környéke is. Az ovi előtti útszakaszt lezárták a forgalom elől, és itt aszfaltrajzot készítettek a picik.

 

 

 

A nagy tér lehetőséget adott a hullahoppozásra, és a fiúk kipróbálhatták a gyólyalábat.

 

 

 

 

 

A rendezvényre ellátogatók megismerkedhettek különleges technikákkal, játékeszköz-készítés fortélyaival.

 

 

 

   

 

   

 

 

 

Mire is lehet használni a WC papír lefogyott tekercsét?, akár egy papír tojástartót? - ezekre a kérdésekre a résztvevők megkapták a választ.

 

 

 

 

 

 

 

Ötletes, praktikus játékokat készítettek a szülők és a gyerekek.

 

 

 

A délután sem maradt program nélkül, amikor is egy bűvész bácsi varázsolta el a gyerekeket, na meg persze lufi állatokat hajtogatott.

 

 

 

És, hogy milyen tárgyakat készítettek a gyerekek? A fenti képen láthatjuk a fantázia távcsövet, amely lencse nélkül igazán szemkímélő.

 

 

 

A nap zárásaként megérkezett az óvodába Csipike is aki most állatkerti történetei elevenedtek meg a képzeletbeli színpadon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyerekek nagyon élvezték a "gyufa fejű" kislegény történetét, és a műsor végén közösen táncra perdültek és eljárták a Majom Rock and Roll-t.

 

 

Találkozzunk jövőre is a körzet óvodai gyermeknapján
2006. május 13-án!

 

Szentes, 2005. 05. 18.

 

.