9. KISÉRI   NAPOK

 I. Nemzetközi Művészeti Hétvége

Péntek - május 14.

2005. május 13-án vette kezdetét a 9. Kiséri Napok, melyet idén a civil összefogás jegyében szervezett a Mosolygósabb Régióért Egyesület.

 

 

 

Ezen a napon már hajnalban kezdetét vette a rendezvény, mert a Petőfi Rádióban zenei kívánságok mellett riportokat hallhattunk a két nap programjairól.

 

 

 

10 órától aszfaltrajz versenyt rendeztek az óvodásoknak, majd a Farkas Antal utcán található szabadtéri színpadhoz nyugdíjas csapatok nevezését várták műveltségi vetélkedőre.

 

 

 

Délután a Farkas Antal utcai óvodások műsorát a Zöldág Mozgáskultúra és Sport Egyesület néptánca követett. 6 órakor zenés vásári komédiát tekinthettünk meg Jantsó Ferenc: Kintses Násó bált rendez (Budapesti Utcaszínház) címmel.

 

 

 

Este 7 órakor Vesztergám Miklós tárogatón játszott akit Szabó Leslie a Megasztárból ismert énekes élő koncertje követett. Az estét mulatós utcabál zárta Száraz-Nagy Tamás zenekarával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szombat - május 14.

 

Szombaton 9 órakor "Utazás meseországban" óvodásokkal a magyar népmesék jegyében programot tekinthettünk meg a színpadon, közben a sakk iránt rajongók sakk szimultán játszhattak.

 

 

 

 

 

 

 

10.00 órakor volt a rendezvény hivatalos megnyitója, ahol a megjelenteket köszöntötte Hallgató Éva, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium szakértője. A rendezvényt Szirbik Imre nyitotta meg, aki kiemelte a Dömsödi házaspár kitartó munkáját, ami révén 9 éve minden évben színes programokat szerveznek ennek a városrésznek, régiónak.

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvény megnyitója után lovag Imre Károly egy számítógépet adományozott egy rászoruló fiatalnak (Szabó János), aki mindennap küzd fogyatékosságával.

 

 

A szombat délelőtt a civil összefogás jegyét viselte, mert ezen a napon hallhattunk több előadást a civil szerepvállalásról a romák esélyegyenlőségéről és az NCA-ról (Nemzeti Civil Alapprogram).

 

 

 

Délután 3 órakor volt a "Vers Ünnepére" című nemzetközi irodalmi pályázat eredményhirdetése, ahol a díjakat  Buda Ferenc Kossuth-díjas költő, a zsűri elnöke adta át.

 

 

 

 

Négy órakor Madarász Katalin énekelt és a Nemzetközi Művészeti Hétvége keretében elsőként a Csini Girl  erdélyi popénekes lépett a színpadra. Őt követte a szentesi Mosoly Csoport, majd az Új Gömör Néptánc Együttes szólótáncosainak műsorát (Szlovákia) láthattuk. Fél 7-kor Erica erdélyi popénekes hölgy szórakoztatta a közönséget.

 

 

 

Megszokhattuk, hogy minden évben ezen a napokon megtekinthetjük a Daisy esküvői szalon bemutatóját, és ez így történt az idén is.

 

 

   

 

 

Az est élő koncertjére való "gyors" hangolás és beállás után következett Sás Péter színész, parodista műsora, aki több színészt, előadóművészt idézett meg, csakhogy ekkor már közel ezren várták türelmetlenül a TNT élő koncertet.

 

 

 

 

 

A fiatal parodista igen jól utánozta Fábryt, és aki nem nézett a színpadra azt kérdezte, hogy jól hallja, hogy Fábry Sándor beszél a színpadról? Jól hallotta, csakhogy most Sás Péter volt Fábry szinkronhangja.

 

 

 

Az kétnapos rendezvény utolsó sztárvendége úgy este 9 órakor lépet a színpadra, és kezdetét vette a két órás őrület, mert tudjuk ebben az évben koncertezik utoljára a TNT és az év végén "felrobban".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2005. 05. 19.

 

.