SZENTES EXPO - 2005

 

 

 

2005. május 27-én délelőtt nyitotta meg kapuját a Szentes EXPO a városi Sportcsarnokban. A rendezvény résztvevői nemcsak a szentesieknek kínálták portékáikat, hanem a térség lakóit is várták kínálatukkal.

 

 

 

 

 

A kiállítást és vásárt Farkas Sándor országgyűlési képviselő a rendezvény fővédnöke nyitotta meg, majd következtek a vásárdíjak átadása.

 

A várási díjakat az alábbi cégek, vállalkozások kapták:

A fővédnök, Farkas Sándor országgyűlési képviselő díját a víztisztító berendezésekkel foglalkozó Comix System Kft. kapta, Szirbik Imre polgármester díját a szentesi MetalCom-R távközlés-technikai cég vehette át. A Hirdető lapcsalád a Mester műszaki kereskedést jutalmazta, a Déli Apró díját a műanyag nyílászárókkal foglalkozó Isoportal Kft., a szervezők két díját pedig Zsemberi János asztalosmester, valamint a Pankota Flex Kft. kapta.

 

 

Comix System Kft.                                                                                   MetalCom-R Kft.

 

 

Mester műszaki kereskedés                                                                    Isoportal Kft.            

 

 

Zsemberi János asztalosmester                                                                Pankota Flex Kft.             

 

 

 

 

 

Ezen a rendezvényen volt a Dél-alföldi Feltaláló és Újítók Regionális Egyesületének kiállítása is, amelyen több olyan technológiát mutattak be, amely a gazdaságban előrelépést jelenthet. A kis csoportot sokan csak úgy hívják, hogy a Feltalálók Társasága és céljuk a háztartásokban az energia-megtakarítás, a környezetvédelem érdekében alkalmazható eljárások kidolgozása, a gazdaság gazdaságosabbá tétele.

 

 

A vízkőlerakódást vegyszer nélkül megszüntető eljárásról Nacsa Mihály feltaláló adott a helyszínen tájékoztatást, az érdeklődők megismerkedhettek az energiafűvel. A növénytermesztésben a magasabb terméshozam, a háztartásokban az energiamegtakarítás, a környezetvédelem érdekében alkalmazható eljárás feltalálója Füzy Antal, Huszár András, Nacsa Mihály, Csikszentimrei Kálmán, Szűcs Zoltán.

A vízenergia hasznosításáról Spanyol Zoltántól tudhatnak meg többet az érdeklődők. Bemutatják a fokhagymát gerezdekre bontó berendezést (igaz csak tervrajzon), a többfunkciós téglát, az Alföldön alkalmazható szélgenerátorok prototípusát, valamint látható volt Losonczi Áron üvegtéglája is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2005. 05. 31.

 

.