DAMO GYERMEKNAP - 2005

 

 

A Damjanich János Tagiskola tantestülete és szülői munkaközössége már tizenharmadik esztendeje szervezi meg a DAMO gyermeknapot, mely egyben a Városi Gyermeknap is. A rendezvény 2005. május 28.-én 9 órakor vette kezdetét.

 

 

 

 

 

A "sláger" programok közé tartoztak a kézműves foglalkozások, melyek során a türelmesebbjei akár gyertyát is mártogathattak.

 

 

 

 

 

Akinek nem volt türelme dísztárgyat készíteni a fújt a dolgokra, vagyis fújt a táblára, mert ki lehetett próbálni egy fúvócsövet.

 

 

 

 

 

Az ugrálóvár ventillátorát sem kímélték a gyerekek, de az jól állta a próbát, ezért egész nap csak úgy pattogtak a lurkók benne.

 

 

 

A motorok szerelmesei Suzuki csodákra is felülhettek, csak sajnos azokat nem lehetett kipróbálni.

 

 

A színpadon közben folyton folyvást csak játszottak, meg játszottak és azután is játszottak, hogy jól bemelegítsék a délutáni bemutatókra a színpad deszkáit!

 

 

 

Azok akik a gyerekek, akik igazán fel voltak gyorsulva, diótörőn mutathatták meg gyorsaságukat, és ott egy fakalapáccsal kellett kupán csapni azt a fránya diót.

 

 

 

 

 

 

 

A technikai bemutatók során a tűzoltók nem "szőr"-öztek, hanem "szer"-eztek, mert az egyik tűzoltó szert hozták ki bemutatni a gyerekeknek.

 

 

 

Elérkezett a délután, amikor is kezdődtek a színpadi bemutatók. Elsőként a Silver táncosok foglalták el a kosárlabda pályát, ahol nem kosaraztak, hanem cha-cha-cháztak.

 

 

 

 

 

 

 

László Csaba és Szögi Szilvia táncbemutatóját sokan nem is tudták, hogy hogyan is kell nézzék, mert a bemutatott figurák szinte a gravitációt meghazudtolta.

 

 

 

A nagy táncosok után pedig jöttek a sajtkukacok. A Damjanich utcai óvodások karneváli produkcióját tekinthettük meg.

 

 

 

 

 

 

A bemutatók után pedig jött egy bűvész, akinek a kezét kellett nézni, mert csalt. Dehogy, hogy csinálta azt talán senki se tudja.

 

 

 

 

 

 

 

A gyermeknap sztárvendégét pedig sokan várták, aki nem volt más mint Sárközi Anita, azaz ANITA!

 

 

 

 

 

 

A gyerekek együtt énekelték a slágereket, és amikor elindult a "szerelemvonat", akkor arra mindenkinek fel kellett szállni!

 

 

 

 

 

 

 

A rövid koncert után húzták ki a tombola fődíját, egy kerékpárt, amit a Deák család ajánlott fel. A sorsoláskor Deák Ferencné fogja be a szemét gyermekének, és így felügyeli a sorsolás tisztaságát.

A kisorsolt kerékpárt a PIROS 66-os szelvénnyel vihette haza a szerencsés!

 

 

 

Szentes, 2005. 06. 02.

 

.