1000 forintért ölték meg

 

 

A Csongrád Megyei Rendőr-Főkapitányság 2005. május 19-én (csütörtökön), 11.00 órai kezdettel megtartott sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy elfogták a tegnapi szentesi gyilkosság feltételezett tettesét.

Mint ismert, tegnap hajnalban Szentesen a felsőpárti városrészben az Arany János utca és Bajcsy-Zsilinszky u. kereszteződésének környékén egy 67 esztendős roma származású asszonyt találtak holtan súlyos sérülésekkel.

A vizsgálat megállapította, hogy az asszony fejsérüléseibe halt bele, de több tíz sérülést találtak a boncolásnál a testén is. A rendőrség sikeres nyomozása eredményeképpen elfogták és előzetes őrizetbe helyezték azt a 20 éves szentesi fiatalembert, aki alaposan gyanúsítható a gyilkosság elkövetésével.

A rendőrség hangsúlyozza, hogy nincs etnikai összefüggés a gyilkosság között, feltehetőleg anyagi jellegű elszámolási vita okozta a később tettlegességig fajult gyilkosságot. 1000 forintot követelt a fiatalember az asszonyon egy közeli vendéglátó ipari helyen, majd ez a vita az utcán folytatódott ahol végül is a brutális gyilkosságba torkollott.

Szentes, 2005. 05. 19.

.