Állatok a könyvek birodalmában

ZOO pedagógusok a gyermekkönyvtárban

 

 

A Városi Gyermekkönyvtár 2005. április 11 és 15 között rendezte meg hagyományos programját az Óvodások hetét. Ezen a héten számos érdekesebbnél érdekesebb programot tekinthettek meg a hamarosan olvasni tudó gyermekek, és akkor már nem lesz nekik idegen a könyvtári közeg.

 

 

 

A rendezvény "csúcspontja" a pénteki előadás volt, amikor a szegedi Vadaspark zoo-pedagógusai látogattak el a könyvtárba állatismertető előadást tartani. Először diaképeken kerültek elő az állatok, amikor is a pedagógusok ismertették azoknak az állatoknak a tulajdonságait. Majd közös "ismerjük fel"-et játszottak. Ekkor szegény tapírt sokan kutyának kiáltották ki, de egy halk "tapír" kiáltás után már közösen mondták, hogy "papír"!

Igaz ezek az állatok, mint a tapír, vagy az emu, csak dián volt megtekinthető, de volt itt élő megsimogatható kisállat is.

 

 

 

Az előadás végén előkerültek a nyuszik és a gyerekek nem voltak "nyuszik" azokat megsimogatni, de a félsz gyorsan eluralkodott rajtuk, amikor meglátták a gabonasiklót, vagy a vadászgörényt, ami után kiadós szellőztetést kellett tartani. Persze a gyerekek abból az "illatból" semmit nem éreztek mert nagyobb volt az öröm, mint hogy ilyen kis kellemetlenség elvegye a kedvüket.

Szentes, 2005. 04. 21.

.