Záró konferencia

 

 

Zárófordulójához érkezett az a szakmai konferencia, melyet a többcélú kistérségi társulások közoktatási feladatellátásáról tartottak Szentesen.

A program házigazdája, Szűcs Lajos alpolgármester sajtótájékoztató keretében értékelte a konferenciát, melyet az Oktatási Minisztériummal együtt indítottak el.

A rendezvény egyik előadója, Nagyrónai László osztályvezető (Oktatási Minisztérium) elmondta: a közoktatási szempontból jelentős konferenciával a napi gyakorlatot és a jogszabályi környezetet próbálták összhangba hozni. Ez alatt az idő alatt jelent meg a normatív és az ösztönző rendelet, majd megjelentek a normatív támogatási összegek.

 

 

 

Az utóbbi néhány hónapban a közoktatási kistérségi feladatellátás is elérte azt a fordulópontot, amit egyébként az egész kistérségi szerveződés: ma már a 168 lehetségesből 123 kistérségi szerveződés működik az országban. - Ami nagyon fontos, a kistérségi feladatellátásban a közoktatási feladatellátást az érdekeltek számára pozitív üzenetet jelentsen. Például: színvonaljavulást, könnyebbséget a hátrányos helyzetben levőknél, hogy helyben megkapják a szakellátást.

Szentes, 2005. 05. 02.

.