Életjel Napok

- irodalmi, zenei, film- és a fotóművészeti fesztivál és tehetségkutató verseny -

 

 

 

Szentesiek jól ismerik Badár Sándor-t és Horváth Jánost, akiknek számos története legendaként terjed Szentesen. Az egyik ilyen legenda-kirándulásukról írtak a Jappán című könyvükben, melyet az olvasóknak ajánlottak a Babilon könyvesházban az Életjel Napok első programjaként.

 

 

 

A dedikálást követően délután 6 órakor a Művelődési és Ifjúsági Házban közönségtalálkozóra várták az érdeklődőket, ahol még a könyvben sem publikálható képek is vetítésre kerültek.

Itt hallhattuk, hogy az utazásukban a nagy bravúr az volt, hogy japáni pénzszámolási technikában a több napos kirándulásra kb. 30 percre elég pénzük volt, ami sikerült némi plusszal kitoldani. És, hogy miként sikerült kolostorban aludni a fiúknak, arról többet tudna mesélni Badár hátizsákja, mert mindig két méteres repüléssel landolt a kolostorkertben.

 

 

 

A közönségtalálkozó végén ráadásként Antal Nimród rövidfilmjei mellett az Aranycsirke-díjas Kontroll c. film került vetítésre.

 

 

Másnap igazi belső tartalommal szolgáló könyvet ismerhettünk a Babilonban, melyet a szerző Cserna-Szabó András ajánlott és dedikált az olvasóknak. "A Levin körút" c. kötet rövid elbeszélések gyűjteménye, ahogyan Cserna-Szabó András eddig megjelent írásai is. A kötet alcíme - hasnovellák, gasztroesszék - leginkább Krúdy írását Az emlékek szakácskönyvét idézi; az evés-ivás témája így pusztán ürügy, mely a férfilét problémáit körüljáró elmélkedésekbe fut. Olvasásra melegen és hidegen is ajánljuk.

 

 

 

A könyv igazi belső tartalmát "Séta a Levin körúton" címmel az Ifjúsági Ház mellett található szabadtéren rendezték meg, ahol igazi kulináris-kulturális akcióra került sor.

 

 

 

A főszakács az író, az ételek elkészítése közben pedig a hasnovellák avatott tolmácsolásban elevenedtek meg.

 

 

 

 

15-én, pénteken 16 órakor "A zene mindenkié" és a "Szentes" fotópályázat eredményhirdetésére került sor, összekötve a beérkezett pályaművekből rendezett kiállítás megnyitójával, amelyen Bocskay István mondott beszédet.

 

 

 

Délután öt órakor kezdetét vette a Bootleg Music tehetségkutató zenei verseny, melyre összesen tíz csapat nevezett. Az esti koncerteken találkozhattunk a Quest from Inside-al, valamint a Replika-val.

16-án, szombaton 16 órától folytatódott a tehetségkutató, 21 órától pedig három szentesi zenekar lép fel. A rock-jazz felé húzó, gitár-centrikus Plasma Press , a Gömb nevű trió és a Hypertonia.

 

 

Szentes, 2005. 04. 19.

 

.