„A világraszóló kiállítás” - Utazás 2005

28. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás - 2005. március 17-20.

 

Az UTAZÁS kiállítás hazánk legrangosabb, s Közép-Európa egyik legnépszerűbb turisztikai rendezvénye, hiszen a turisztikai szakemberek számára (március 17.) üzleti szempontból szolgál nélkülözhetetlen információforrásként, a magánlátogatók (március 18-20.) többsége pedig itt választja ki az igényeinek leginkább megfelelő úti célt.

 

   

 

Szentes város a B pavilon 3/i standján - immár hagyományosan – Csongrád városával együtt 40 m2-en várja a kedves látogatókat. Tavaly a sportuszodát, a tiszai strandot és a gyógyfürdőt, mint egészségturisztikai és élmény lehetőséget, hangsúlyozta a stand dekorációja, míg idén a városias mégis régi stílust ötvöző „zsindelytetős ház” készült, melynek „ablakait” szentesi képek helyettesítenek.

 

 

Eme új installációval a város minden korosztály iránti nyitottságát hangsúlyozza. Tehát nemcsak a fiatalabb korosztálynak, hanem családok részére is üdülési lehetőséget biztosít Szentes.

 

 

 

Erre az alkalomra készült az új, 34 oldalas angol, német és magyar nyelvű város- és kistérségét bemutató kiadvány. A csütörtöki szakmai napon többek között tiszteletét tette standunkon dr. Pál Béla turizmusért felelős politikai államtitkár; dr. Ruszinkó Ádám az egészségturizmus egyik meghatározó szakembere; Bábi Attila – testvérvárosunk - Bácskatopolya polgármestere – tájékoztatott Mészáros Zsuzsanna idegenforgalmi referens és Boros Szilvia, a Miniszterelnöki Hivatal kistérségi megbízottja.

 

 

 

Nagy sikere volt a kihelyezett szentesi zöldségkompozíciónak is, amellyel a szentesi hungaricumokat népszerűsítik.

 

 

 

Társkiállítónk, Csongrád inkább a fiatalabb korcsoportot célozta meg a strandfürdőt és a Körös-torokot népszerűsítő kiadványaikkal, valamint a tematikus programajánlataikkal.

 

 

 

Mészáros Zsuzsanna a kiállításon szerzett tapasztalataikról március 23-án 11 órától Önkormányzati Fogadóóra című élő műsor keretében, a Rádió Szentesben számol be.

Szentes, 2005. 03. 18.

.