V. OPEN AEROBIC és SPORTNAP

 

 

 

Hát igen sokára sikerült elkészítenünk az összefoglalót a 2005. március 15-én Szentesen megrendezett V. Open Aerobic és Sportnapról. Nem volt azért egyszerű dolgunk, mert több száz hölgy közös edzését lefényképezni - amikor a frizura és a smink is rámegy az egészséges testedzésre - halált megvető bátorság kellett. Olykor-olykor a szemmel verés tipikus esete állt fent, de azért sikerül dokumentálnunk a történéseket!

 

 

 

Ebben az évben is, és immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a Szentesi Aerobik Szabadidő SE. szervezésében a nyílt aerobic-napra a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

A szervezők egy órás intervallumokban adtak lehetőséget az aerobic edzőknek az átmozgató tornára. Volt itt a klasszikus aerobiktól a step-, aero-kick-box, latin-aerobikon át fitt-ball, thai-geri és disco dance aerobik.

 

 

 

De mit is jelent maga az aerobic szó?

Jelentése: Oxigénnel. Aerobic edzés közben a szív- és véredényrendszer (amelybe a szívet, a tüdőt, és a vérereket soroljuk) úgy reagál a megnövekedett fizikai aktivitási szintre, hogy növeli a szervezet számára hozzáférhető oxigént.

Az aerobic edzés egy olyan gyakorlatsort foglal magába, melyek a nagy izomkötegeket mozgatják meg. Ennek hatása még jó ideig érezhető, és természetes mozgásformát jelent. A rendszeres aerobic edzés javítja az erőnléti szintet, megerősíti a szívet, amely így hatékonyabban működhet. Végeredményben a szív több vért lesz képes pumpálni minden egyes szívverésnél, növelve ezáltal a szövetek oxigénellátását.

Amint erőnléti állapotunk javul, egyre hosszabb és intenzívebb edzésekre leszünk képesek.

 

 

 

Ezen a napon először Szentgyörgyi Rómeóval (Pécsi sasok trió egyik tagja) step aerobikot lépdelhettünk, majd őt váltotta a színpadon Apró Zsuzsanna latin alapokra épülő órájával. Kálmán István neve is ismert a szakmában, aki aero-kick-box arobik órája zárta a délelőttöt. A déli sziesztában jöttek a bemutatók és a fekvenyomó versenyek.

 

 

 

A délután első trénere volt Antal Miklós, aki már 10 órától fújogatta a kellékeket a fitt-ball aerobik órájához. Zsigóné Mezei Beáta thai-geri aerobikja a kyokushin karate mozdulataira épülő nem éppen dance stílusú aerobikja váltotta a labdásokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvény végén viszont jött az igazi dance stílus Baucsek Norbival. Aki ezeket az órákat végig lépdelte, az igazán mondhatta, hogy "Kellemesen elfáradtam!"

 

 

 A képekre kattintva kinagyíthatók!

 

Szentes, 2005. 03. 21.

 

.