Bíró Jenő festőművész és tanítványai

 

A Városi Könyvtárban 2005. március 7-én Bíró Jenő festőművész és tanítványai munkáiból nyílt kiállítás. A kiállítást Török Imréné a Tokácsli Lajos Képzőművészeti Szakkör egyik alapítótagja nyitotta meg a következő gondolatokkal:

 

 

 

Engedjék meg, hogy röviden elmondjam miként is került sor erre a kiállításra. Sok évvel ezelőtt volt Szentesen egy szakkör, amit Tokácsli Lajos, nekünk régi tanítványainak a Mester vezetett. Visszaemlékezve azokra a régi jó hangulatú foglalkozásokra jutottam arra a gondolatra, hogy jó lenne felújítani az akkori tagokkal azokat a régi szép napokat. Az elgondolást tett követte. Megkerestem a még élő volt tanítványokat és az általam ismert amatőr alkotókat, akiket ezután találkozóra hívtam. Hála az Ifjúsági Ház igazgatójának Kruzslicz Pál úrnak az intézményben lehetőséget kaptunk a foglalkozások megtartására. Ezek után 2004. április 29.-én megalakult a Szentesi Képzőművész szakkör.

 

 

 

Megkértük Bíró Jenő festőművész barátunkat, hogy foglalkozzon velünk, bővítse tudásunkat, javítgassa hibáinkat, tehát legyen a mesterünk. Hál' Istennek ő vállalta. Azóta is foglalkozik velünk, ahogy ideje csak engedi. Mindezt teszi önzetlenül, baráti alapon, amit mi hálásan köszönünk. Így próbáljuk behozni a sokévi lemaradást, mivel a tanulásra egyéb elfoglaltságunk miatt nem jutott idő. 2004. december 17.-én Lajos bácsi emlékére felvettük az ő nevét, így azóta Tokácsli Lajos Képzőművészeti Szakkör néven szerepelünk. Megalakulásunk óta már több kiállításon is részt vettünk vidéken. Most úgy éreztük, jó lenne városunkban is megmutatni munkáinkat. (Kiállítók:Apró Ferencné, Bíró Jenő, Fodor Julianna, Imréné Lenner Katalin, K. Szabóné Licsicsányi Rózsa, Kisfalvi Angéla, Nagyné Szabó Ilona, Piti Enikő, Rónyai Ágnes, Ifj. Török Imre, Török Imréné)

 

 

 

A kiállítás megtekintése után remélem mindenki talált ízlésének megfelelő képet, melyben gyönyörűségét lelte. Hogy fokozzuk a sok szépséget, mielőtt meghívnánk önöket egy kis frissítőre, engedjék meg, hogy bejelentsem meglepetés műsorunk szereplőit: a Fata Morgana csoportból: Ziát, Mahirát és Csandrabindut.

 

 

Szentes, 2005. 03. 14.

.