Pályázatírók elismerése

 

 

 

Ebben az évben összesen 741 millió forinttal gyarapították a várost az intézmények és az önkormányzat által beadott, nyertes pályázatok. A második félév értékelésére a napokban (2005. december 21-én) került sor.

A képviselő-testület jól döntött azzal, hogy elismeri a pályázatírókat, hangzott el Szirbik Imre polgármestertől az ünnepség elején. Sokfélék ezek a pályázatok, a nagy közműberuházások mellett akadtak néhány tízezret hozó munkák is, és vannak most már közvetlen EU-s forrásokért beadottak is.

Az intézmények 131 pályázatából 68 minősült eredményesnek, ezek összesen 77 millió forintot jövedelmeztek. 50 az elutasítottak száma. Az önkormányzat 51-ből 42-szer pályázott sikerrel, 663 millió forintot nyerve ezzel. Ám a pályázati pénz még gyarapodhat, tekintve, hogy intézményi részről 13, önkormányzatiból pedig 6 vár még elbírálásra.

 

Az intézmények közül a legtöbb pályázatot összesen 13 db-ot a Boros S. Szakközépiskola, Szakiskola adott be, melyből 7 db pályázat nyert összesen 882 ezer forintot, viszont a Szentesi Kistérségi Többcélú Társulás 1 db pályázatából 1 db nyert, és ezzel a legtöbb összeget ez az intézmény nyerte összesen 24 millió 400 ezer forinttal.

Szentes, 2005. 12. 27.

.