Óév búcsúztató a sportcsarnokban, avagy ...

... fújtak az óévnek!

 

 

 

Szentes Városi Fúvószenekar nyolc évvel ezelőtt rendezte meg először a Lajtha László Zeneiskolában az óév búcsúztató hangversenyt. Az ott található kétszáz férőhelyes koncerttermet gyorsan kinőtte a rendezvény, azt követően egy nagyobb teremben, a Tóth József Színházban rendezték meg az óév búcsúztató koncertjüket.

Ez is kicsinek bizonyult, így új színhelyt választottak és immáron harmadik alkalommal ad otthont a rendezvénynek a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok.

A Szentesi Zenebarátok Egyesületének Óév-búcsúztató hangversenye 2005. december 30-án, 18 órakor vette kezdetét.

 

 

 

Leoltódott a nézőtér világítása és a derengő félhomályban csendben beültek a zenészek. Nagy János a zeneiskola nyugalmazott igazgatója elismerte, hogy minden eddigi számítást felülmúltak a közönség létszámával, majd felkérte Szirbik Imre polgármestert, hogy mondja el köszöntőjét. A beszédek után a csodálatos dekoráció és a kivetítőn látható hangulatos szentesi képek előtt felcsendültek az első taktusok és elkezdődött a két és fél órás hangverseny.

 

 

 

 

A koncert első része is számos meglepetést tartogatott. ilyen volt pl. amikor Cser Gusztáv: Csongrádi dalok darabot adta elő a Fúvószenekar és a Pengető citeraegyüttes.

A darabok hallgatása közben a háttér folyamatosan változott, hol a karmester, hol egy-egy fúvós volt látható, de fel-fel villant egy-egy szentesi kép, amely akár színében, akár hangulatában illeszkedett az elhangzó darabokhoz.

 

 

 

A színpad előtti "parkett" többször is a fiataloké volt, mert pl. egy latin mixet láthattunk a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola tánctagozatának előadásában, de Szegvári Alapfokú Művészeti iskola „Dobbantó” néptáncegyüttese is itt ropta.

 

 

 

A Radeczky induló első taktusai után durrantak a konfetti ágyúk és a zenekar boldog új esztendőt kívánt a közönségnek. Igen ám, de a taktusok és a köszöntés után Nagy János a színpadra szólította Szirbik Imre polgármestert, akit a zenekar megajándékozott egy karmester pálcával, amelyet nem a testületi üléseken kell először használnia hanem most. Így hallhattuk a Szentes Város Fúvószenekarának előadásában Szirbik Imre vezénylésével a Radeczky indulót.

A "parlando" stílusú vezénylést gyakran kitörő tapssal jutalmazta a közönség.

 

 

 

Közreműködtek: • Szentes Város Fúvószenekara • Bárdos Lajos Vegyeskar • Pengető Citeraegyüttes Mélykútiné Németh Kornélia vezetésével • Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola „Swivel” társastánc-csoportja • Szegvári Alapfokú Művészeti iskola „Dobbantó” néptáncegyüttese • Andor Csilla - ének • Lakatos Béla - zongora • Mészáros Gábor - zongora

Vezényeltek: Nagy János és Mihály Béla

 

A hangversenyből közel 30 perces részlet
jó minőségben ITT (28 Mbyte), egy picit rosszabb minőségben
pedig ITT (5 Mbyte) hallgatható meg!

 

A rendezvény képgalériája:








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!






























































































Húzd az egér nyilát a képekre!

Szentes, 2006. 01. 03.

 

 

.