Cél az utánpótlás nevelés

 

Nem lehet elég korán kezdeni

A hétvégén a Martfű felnőtt és ifi csapatát látta vendégül a Szentesi Kinizsi. Azért mondhatjuk, hogy "Nincs szebb látvány, mint a távozó vendég háta!", de ha még a bajnoki pontokat is viszi, akkor ebbe az örömteli képbe egy kis üröm is vegyül.

 

 

                                 Kamikáze figura

 

Lovász Jani több meccsre való kiesése (talán végleges is marad) azt is jelentette, hogy hiányoztak a góljai is. Ez a momentum új figurák előtérbe hozását jelentette, amit a fenti képen is láthatunk (Kamikáze figura). A legjobb módszer, ha egy "törékeny" fiú vállalkozik rá, persze kimagasló lövőerővel, mert ha nem is megy be a labda, de a védők megmozdulását kétperces büntetéssel sújtják. Szegény szentesi játékos akkorákat puffant a sportcsarnok parkettáján, hogy a dörrenés csak tudatosította a játékvezetőkben, hogy ítéletükkel jól döntöttek.

Persze mindez kevés a győzelemhez, mert nem kétperces büntetésekre hanem gólokra játsszák a kézilabdát.

 

 

 

A felnőtt meccs első sok szentesi hibáját az ellenfél kihasználta, és lefordulásból másodpercek tört része alatt kaptuk a gólokat. A mérkőzésben egy pozitívum volt, hogy több ifjúsági játékos is játszott a felnőttek között, akiket talán alul is becsült az ellenfél, és a meglepetés erejével hatottak. Ebből is látszik, hogy a szentesi kézilabda jövője az utánpótlás nevelésben van.

Az ifi meccs sem zárult szentesi győzelemmel, amit a játékosok sajnálnak a legjobban, de akkor született volna a legigazságosabb eredmény, ha mindkét csapat 1-1 ponttal távozik.

Szentes, 2005. 11. 10.

.