Elkészültek az új tantermek

 

 

 

Beépítették a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola tetőterét, ahol tantermeket és csoportszobákat alakítottak ki. A közel 35 millió forintos beruházásra azért volt szükség, mert az utóbbi időkben folyamatosan emelkedett a diákok száma.

 

 

 

A rendszerváltozást követően 250 tanulója volt a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolának. Akkor még jól elfértek a főtéri öreg épületben, amelyhez az 1990-es évek elején toldottak egy korszerű tornacsarnokot. Azóta folyamatosan emelkedett a diákok száma a Karikó-Tóth Tibor igazgató vezette egyházi intézményben, ahol most már közel 450 fiatal tanul. Annyira kinőtték az épületet, hogy a pincében is kénytelenek voltak tanítani a pedagógusok.

 

 

 

2005. november 14-én adták át ünnepélyesen az iskola új szárnyát, ahol először Karikó-Tóth Tibor köszöntötte az összegyűlteket, és köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik munkája hozzásegítette az iskolát a bővítéshez. Külön köszönetet mondott Hódi Józsefnek, aki tényleg az álmokat megvalósította. Szervezte a fuvarokat, tárgyalt, ellenőrzött, pénzügyi lehetőségeket kezelte. Az igazgató úr elmondta, hogy ezt megálmodni volt a legkönnyebb, mely szerint a tornaterem padlásterének beépítésével újabb helyiségeket nyerhetnek, de annak kivitelezésében az új gazdaságvezető, Hódi József segédkezett. Végigdolgozta a nyarat meg az őszi szünetet is, hogy mielőbb teljesüljön a diákok és a pedagógusok álma. Az építkezés egyébként idén nyáron kezdődött, s mostanra nyertek egy 350 négyzetméter alapterületű új szárnyat. A korszerű részben két tantermet, foglalkoztató helyiségeket és tágas zsibongót alakítottak ki. A padlástér beépítése mintegy 35 millió forintba került, ennek a fele önerő, a fennmaradó hányad pedig fejlesztési kölcsön.

A tanteremavató további képei:





























































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

Építkezés közben ...

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2005. 11. 18.

 

.